16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ερντογάν: «Σεισμός» από τις δημοσκοπήσεις – Τα χαρτζιλίκια προκαλούν οργή και θυμό

Ημερομηνία:

Αντιμέτωπος με κρεσέντο επικρίσεων είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του τραγικού σεισμού που «χτύπησε» τη νοτιοανατολική Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου και κόστισε τη ζωή σε πάνω από 44.000 ανθρώπους.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση για ανεπαρκή αντίδραση στη μεγάλη τραγωδία, ενώ η αντιπολίτευση αναμένεται να ανακοινώσει έναν υποψήφιο για να ριχτεί στη μάχη των εκλογών σε τρεις μήνες και να ρίξει τον Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές.

«Εάν υπάρχει κάποιος που να είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την κατάσταση, αυτός είναι ο Ερντογάν. Είναι το κυβερνών κόμμα που άφησε απροετοίμαστη τη χώρα απέναντι στους σεισμούς εδώ και 20 χρόνια».

Ήδη, οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την απογοήτευση των πολιτών με το κυρίαρχο ερώτημα να είναι «πού είναι το κράτος;».

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALF, τα ποσοστά μετά τον σεισμό διαμορφώνονται ως εξής:

  • Λαϊκή Συμμαχία (Ερντογάν – Μπαχτσελί): 35,1%
  • Συμμαχία του Έθνους (Κιλιτσντάρογλου-Ακσενέρ): 47,6%
  • Φιλοκουρδικό HDP: 9,8%

Η συγγνώμη Ερντογάν

Στο μεταξύ, ο Ερντογάν βρέθηκε πρόσφατα στην επαρχία Αντίγιαμαν, μια από τις πλέον πληγείσες τουρκικές επαρχίες, από όπου ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας. Μάλιστα, απέδωσε την καθυστέρηση στις κακές καιρικές συνθήκες.

«Εξαιτίας της καταστροφικότητας των δονήσεων και των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να εργασθούμε όπως θέλαμε στο Αντίγιαμαν για πολλές ημέρες. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό».

Βγήκε και μοίραζε λεφτά σε σεισμόπληκτα παιδιά

Τεράστιες είναι οι αντιδράσεις για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media, με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει μετρητά στα χέρια σεισμόπληκτων παιδιών στην επαρχία Αντίγιαμαν.

Δεν ήταν λίγοι δε, εκείνοι που χαρακτήρισαν τις εικόνες ως «ντροπιαστικές».

https://twitter.com/DuvarEnglish/status/1630278553672589312

Συνθήματα για παραίτηση του Ερντογάν

«Κυβέρνηση, παραιτήσου!» τραγουδούσαν χιλιάδες οπαδοί της ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στο στάδιο Ινονού το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Αντάλιασπορ.

Το Σάββατο, οπαδοί της Φενερμπαχτσέ φώναζαν συνθήματα «Ψέματα, εξαπατήσεις, πέρασαν 20 χρόνια, παραιτηθείτε!» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την Κόνιασπορ.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημέρα των Ευχών την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στα Χανιά

Το Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνουν...

Στροφή 180 μοιρών από Ζελένσκι για το ΝΑΤΟ – Η πολύτιμη ουκρανική “ζώνη οχυρών”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ βρίσκονται για...