14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ερώτηση Βαγιωνάκη για Δημόσιους Υπαλλήλους που έχουν τοποθετηθεί στο 15% αυτών με την πιο χαμηλή βαθμολογία

Ημερομηνία:

Ερώτηση σχετικά με τους αξιολογημένους και ενταγμένους στο 15% με την χαμηλότερη βαθμολογία Δημόσιους Υπαλλήλους, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – μεταξύ αυτών και η βουλευτής Χανίων – Βάλια Βαγιωνάκη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Νίκο Βούτση.

Η ερώτηση που κατατέθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου, αφορά όσους Δημόσιους Υπαλλήλους κατέθεσαν ενστάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν και που τόσο τα στενά χρονικά περιθώρια, όσο και η οικονομική κατάσταση, δεν τους επιτρέπουν να καταφύγουν σε διοικητικά δικαστήρια.

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν το άδικο του νόμου, ενώ ρωτούν τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία και να προστατευτούν οι εν λόγω εργαζόμενοι, όπως επίσης τι θα γίνει με τα αυστηρά χρονικά περιθώρια που απομένουν στους υπαλλήλους των οποίων απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια;

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

ΘΕΜΑ: Δημόσιοι Υπάλληλοι αξιολογημένοι και ενταγμένοι στο 15% με τη χαμηλότερη βαθμολογία.

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που έλαβε χώρα το 2014 με βάση το νόμο 4250/2014 κατέτασσε υποχρεωτικά τους δημόσιους υπαλλήλους σε τρείς κατηγορίες σε κάθε Γενική Διεύθυνση, με συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων στην κάθε μια.

Συγκεκριμένα το 25% των υπαλλήλων βαθμολογήθηκε με βαθμό 10-9, το 60% με βαθμό 7-8 και το 15% με βαθμό 1-6. Οι υπάλληλοι που δεν συμφωνούσαν με την βαθμολογία τους θα μπορούσαν να υποβάλλουν ένσταση.

Στις Υπηρεσίες που πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με βάση το νόμο 4250/14 έχουν ήδη εξεταστεί και οι ενστάσεις.

Επειδή οι υπάλληλοι στους οποίους απορρίφθηκαν οι ενστάσεις έχουν ένα πολύ μικρό χρονικό περιθώριο για να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κάνοντας αίτηση ακύρωσης.

Επειδή μια τέτοια κίνηση θα επιβαρύνει σημαντικά τα ήδη εξασθενημένο από τις συνεχείς περικοπές μισθού, προϋπολογισμό των νοικοκυριών των δημοσίων υπαλλήλων.

Επειδή ο νόμος 4250/14, βάση του οποίου πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προκρίνει συγκεκριμένα ποσοστά για την ένταξη στις ανάλογες κατηγορίες και επομένως είναι άδικος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία και να προστατευτούν οι εν λόγω εργαζόμενοι και αν αυτές θα έχουν και αναδρομική ισχύ;

2)            Τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε να μην υπερβούν τα αυστηρά χρονικά περιθώρια που απομένουν στους υπαλλήλους των οποίων απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...