14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Ούτε γουλιά”: Δείτε το βίντεο των απεργών της Coca Cola – 3E

Ημερομηνία:

Ένα εκπληκτικό βίντεο, διάρκειας οκτώ λεπτών, αναρτήθηκε στο facebook, όπου αποτυπώνεται ο αγώνας διαρκείας των απεργών – απολυμένων εργαζομένων της Coca Cola. Εδώ και 597 ημέρες αγωνίζονται για να κερδίσουν την επιστροφή τους στη ζωή, την επιστροφή των εργοστασίων στην Ελλάδα, την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επιστροφή στη δουλειά τους.

Δύο λέξεις βγαίνουν μόνο από τα χείλη τους, δύο λέξεις που έγινε σημαία του αγώνα τους, μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της πολυεθνικής στην Ελλάδα.

ΟΥΤΕ ΓΟΥΛΙΑ…

Η ενημέρωση για το εμπάργκο στα προϊόντα της πολυεθνικής, είχε τεράστιο αντίκτυπο στην εταιρία. Όχι, στους ισολογισμούς της δεν υπάρχει αρνητικό πρόσημο. Η εταιρία βγάζει ακόμα κέρδος από την Ελλάδα, αλλά αυτό μειώθηκε…

Και αυτή είναι η πρώτη δικαίωση στον αγώνα των απεργών και απολυμένων, οι οποίοι όπως θα δείτε στο εκπληκτικό βίντεο, κάνουν μία ιστορική αναδρομή, από την ημέρα που έκλεισε το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης, την τελευταία κάρτα που χτύπησαν οι εργαζόμενοι, τη δήλωση του προέδρου των εργαζομένων την ημέρα που έκλεισε το εργοστάσιο, μέχρι το σήμερα.

Το μποϊκοτάζ έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Οι απεργοί-απολυμένοι όργωσαν την Ελλάδα.

Πήγαν απ’ άκρη σ’ άκρη και από κάθε πόλη, υπάρχει μέσα στο βίντεο και η αντίστοιχη φωτογραφία…

10474296_478702038951894_2119505513211243827_n

Αθήνα, Δράμα, Άρτα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Λάρισα, Αντίπαρο, Λασίθι, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Θάσος, Λευκάδα, Λήμνος, Πάρος, Ζάκυνθος, Νάξος, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Χανιά, Σκιάθος, Ρόδος, Ουρανούπολη, Πάτρα, Πειραιάς, Λαύριο, Ραφήνα, Χαλκίδα, Βούλα, Νέα Φιλαδέλφεια, Ιερισσός, Σέρρες, Ξάνθη, Κασσάνδρα, Βέροια, Γρεβενά, Νάουσα και φυσικά στη Θεσσαλονίκη, με το κοινό κέντρο αγώνα, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, μαζί με σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, καθηγητές, SOS Χαλκιδική, εργαζομένους στην Ελεύθερη ΕΡΤ. Όλοι αλληλέγγυοι στον αγώνα του άλλου.

Αλλά ο αγώνας δεν έμεινε κλεισμένος μόνο στα ελληνικά σύνορα. Το σύνθημα «Ούτε γουλιά…» ταξίδεψε σε Μαδρίτη, Στρασβούργο, Γερμανία, Βρυξέλλες.

Φυσικά, γίνεται και ενημέρωση των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ για το μποϊκοτάζ.

11209574_478390305649734_2459020925283592209_n

Η αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο, με τους εργαζόμενους στα Τσιμένα Χαλκίδας, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους αγρότες στα μπλόκα, την Ελεύθερη ΕΡΤ και φυσικά τον κόσμο που στάθηκε και στέκεται αρωγός στον αγώνα των απεργών-απολυμένων.

Ακόμα και στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ με τον Λάκη Λαζόπουλο στην τηλεόραση, στην ομιλία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, τον Σεπτέμβριο του 2014 στη ΔΕΘ.

"google ad"

Σημαντική ήταν και η συναυλία με τους αλληλέγγυους, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ πανό αναρτήθηκαν στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα, στην Τούμπα (ΠΑΟΚ), το Χαριλάου (Κλεάνθης Βικελίδης του Άρη), Καυτανζόγλειο (Ηρακλής).

Όλα τα παραπάνω υπάρχουν με φωτογραφίες και βίντεο στο οκτάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο facebook και το βίντεο κλείνει με την εξής ατάκα…

ΟΣΟ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ

ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΙΕΙ Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ…

Επισκεφθείτε τη σελίδα των εργαζομένων στο facebook

Δείτε το συγκλονιστικό αγωνιστικό βίντεο πατώντας εδώ…

news.makedonias.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...