22.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Ερώτηση Γιάννη Πλακιωτάκη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αγίας Ρούμελης στα Σφακιά

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς  τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης με θέμα: «Ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αγίας Ρούμελης στα Σφακιά» στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Το χωριό Αγία Ρούμελη στα Σφακιά  βρίσκεται στην έξοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς και δε συνδέεται με το οδικό δίκτυο. Πρόσβαση στο χωριό υπάρχει μόνο από τη θάλασσα, με τα πλοία που εξυπηρετούν τις γραμμές του Λιβυκού. Το καλοκαίρι, λόγω της τουριστικής κίνησης, υπάρχουν καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια και το χωριό εξυπηρετείται επαρκώς, ενώ τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια είναι μόλις ένα –σπάνια δύο- τη βδομάδα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χωριό να ερημώνει το χειμώνα, εκτός από μερικούς κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη  κτηνοτροφία. Πρόκειται μάλιστα για νέους ανθρώπους στην πλειοψηφία τους, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τις προοπτικές της περιοχής, αλλά και γενικότερα για τις δυνατότητες αναζωογόνησης της υπαίθρου της Κρήτης.

Και ένας τρόπος υπάρχει ώστε να ενισχύσει η Πολιτεία αυτή την προσπάθεια, μέσω της ένταξης της Αγίας Ρούμελης στο πρόγραμμα επιδότησης των άγονων γραμμών για την περίοδο Νοεμβρίου- Μαρτίου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν τα χειμερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια να γίνουν συχνότερα. Άλλωστε ο Δήμος Σφακιών έχει, ήδη, υποβάλλει σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο.

Είναι βέβαιο ότι αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή, θα υπάρχει η δυνατότητα ακόμη περισσότεροι κάτοικοι της Αγίας Ρούμελης να μην εγκαταλείπουν το χωριό τους το χειμώνα, ενώ θα δημιουργηθεί πρόσθετη τουριστική κίνηση, εκτός της περιόδου αιχμής. Ωφελημένα άλλωστε θα είναι και τα γειτονικά χωριά των ακτών του Λιβυκού.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

–         Σκοπεύετε να εντάξετε την Αγία Ρούμελη στο πρόγραμμα επιδότησης των άγονων γραμμών;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ