22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Ερώτηση για το Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμβαρίου από τον Κυριάκο Βιρβιδάκη

Ημερομηνία:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με θέμα «Στέγαση Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου» κατέθεσε την Δευτέρα 17/12/2012 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός  συστήματος Υγείας. Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία αποτελούν αποκεντρωμένες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις της ουσιαστικής Αποκέντρωσης και της στήριξης του Πρωτογενούς Τομέα. Τονίζει επίσης ότι το θέμα έχει ήδη τεθεί στα πλαίσια της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού  Ελέγχου και το θέτει ξανά αφού η μη επίλυση και διαιώνισή του βλάπτει αφενός  μεν την τοπική κοινωνία και αφετέρου  την ίδια την Κυβέρνηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς «Στα πλαίσια της συντονισμένης λειτουργίας της Κυβέρνησης σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγασης του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμβαρίου με την προσωρινή  μεταστέγασή του στον πρώην Αστυνομικό Σταθμό Κολυμβαρίου»;

Για την «Υλοποίηση του προγράμματος ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα «Υλοποίηση του προγράμματος ‘Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’» κατέθεσε την Δευτέρα 17/12/2012 ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Στην ερώτησή του αναφέρει ότι με την 437/2012 Πράξη του Ζ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίθηκε η υπογραφή των σχεδίων σύμβασης μεταξύ της «Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.» (Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε.) και των επιλέξιμων φορέων υλοποίησης της  Δράσης  «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2012-2013 του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, με εξαίρεση τα σχέδια σύμβασης με συμβαλλόμενους τους φορείς υλοποίησης φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και σε Δομές Προ-νηπίων με αναπηρία.

Καταλήγωντας, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς «Σε ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να διευθετηθεί ομαλά το ζήτημα και να μη κινδυνεύσει το πρόγραμμα αλλά και να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα»;

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...