20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εταιρεία real estate στο Κολωνάκι ίδρυσαν μόλις 1 μήνα πριν η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της

Ημερομηνία:

Μια εταιρεία εμφανίστηκε στο όνομα της Εύας Καϊλή και του συζύγου της κατά την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Η εταιρεία φαίνεται να έχει δημιουργηθεί μόλις πριν ένα μήνα και σκοπός της είναι η εκμετάλλευση ακινήτων. Πέρα από τα περιουσιακά στοιχεία ελέγχεται και η συνολική δραστηριότητα του νομικού προσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή φέρεται να ίδρυσε με τον επίσης συλληφθέντα σύζυγο της Φραντσέσκο Τζόρτζι, εταιρεία real estate στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, πριν από περίπου έναν μήνα. Οι αρχές φαίνεται να έχουν προβληματιστεί με το εύρημα και για τον λόγο αυτόν έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διέταξε να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, της οικογένειας και του συντρόφου της. Η δέσμευση αυτή έχει ήδη κοινοποιηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα τέσσερα άτομα για τα οποία η ομοσπονδιακή Εισαγγελία Βρυξελλών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «L’Echo» και «Soir».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...