16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ευρωβουλή: Ζητά την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ημερομηνία:

Μια μέρα μετά την υπογραφή μνημονίου Ελλάδας – Αιγύπτου η Ευρωβουλή ζητά να ακυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές ψήφισαν την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου με ψήφους 454 υπέρ έναντι 130 κατά.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν τον τερματισμό ξένων παρεμβάσεων στο έδαφος της Λιβύης, ενώ ζητούν από τη Ρωσία, τη Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποσύρουν τα στρατεύματα από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει καταγγελθεί από την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες ως παράνομο.

Την ίδια ώρα έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει στην τουρκική ηγεσία η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας -Αιγύπτου για τον καθορισμό των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης, οι οποίες ταυτίζονται πλέον με τα FIR Αθήνας και Καΐρου. Με άλλα λόγια οι δύο χώρες αναγνωρίζουν, ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις αιγυπτιακές ακτές ελέγχεται αποκλειστικά από αυτές

in.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ