20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Ευτ. Δαμιανάκης: Η ανέγερση ξενοδοχείου στο Λόφο Καστέλι δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου – Την ιστορικότητα των κτιρίων κανείς και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να αγνοεί

Ημερομηνία:

Τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά», Ευτύχη Δαμιανάκη, σχετικά με τον λόφο Καστέλι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, την Τετάρτη 10/03/2021.

Κατά τη διάρκεια της προημερησίας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, ο επικεφαλής της παράταξης «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά», κ. Ευτύχης Δαμιανάκης, τοποθετήθηκε σχετικά με τον λόφο Καστέλι, στην παλιά πόλη Χανίων.

Ο κ. Δαμιανάκης ανέφερε τα εξής:

“Με απόφαση του το Δημοτικό μας Συμβούλιο (416/9-9-2020) έχει ταχθεί υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων.  Την απόφαση αυτή είχε στηρίξει και η δημοτική μας παράταξη «Χανιά Κοιτάμε Μπροστά».

Ευθύ επομένως, άμεσο και λογικό είναι το συμπέρασμα απ’ αυτή την απόφαση του Δ.Σ., ότι η ανέγερση ξενοδοχείου από ιδιώτη δεν συμβαδίζει με τον δημόσιο χαρακτήρα του κτιρίου υπέρ του οποίου ψηφίσαμε.

Είναι συνεπώς απολύτως λογικό και η παράταξη μας δεσμεύεται ότι κατά τη διατύπωση γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου επί της προτάσεως αναθεώρησης του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου», θα ταχθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις υπέρ της διαφύλαξης του δημόσιου χαρακτήρα των κτιρίων και αυτό διασφαλίζεται αποκλειστικά και μόνον με τον χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής του λόφου ως «αμιγούς κατοικίας», στο δε ακίνητο του Πολυτεχνείου να δοθούν χρήσεις που εμπίπτουν στις «Κοινωφελείς Λειτουργίες» (εκπαίδευση και πολιτιστικές εγκαταστάσεις).

Η θέση αυτή της παράταξης μας, οριστική και αμετάκλητη, θα τεκμηριωθεί αναλυτικά κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου αναθεώρησης του Γ.Π.Σ..

Εμείς ως παράταξη κοιτάμε μπροστά και αποφασίζουμε με βάση τη συνείδηση μας και με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των συνδημοτών μας και την πρόοδο του Δήμου μας συνολικά.  Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό η τοποθέτηση μας επί του θέματος, όπως παραπάνω τη διατύπωσα εκ μέρους της παράταξης μας, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στην ανάγκη σεβασμού της ιστορικότητας και του υψηλού συμβολισμού των κτιρίων στο λόφο Καστέλι ιστορικότητα που κανείς και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να αγνοεί”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...