14.8 C
Chania
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Η Πρωτοβουλία Ηρακλείου Προσφύγων – Μεταναστών συλλέγει τρόφιμα για όσους έχουν ανάγκη στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για Πρόσφυγες και Μετανάστες καλεί σε συλλογη τροφίμων για όσους έχουν ανάγκη στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη που πέθανε από κορωνοϊό.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον καλό μας φίλο Γιάννη Αυγουστάκη που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορωνοϊό. Ο Γιάννης για όσους και όσες μεγαλώσαμε στο Ηράκλειο είναι στενά συνδεδεμένος με την παιδική μας ηλικία γιατί τον συναντούσαμε πάντα με ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο και πολύ χιούμορ, στο μαγαζί με τα παιχνίδια που διατηρούσε στην πλατεία Κοραή, το “Αερόστατο”.

Μετέπειτα όμως, στην ενήλικη πια ζωή μας, τον συναντήσαμε εκ νέου στους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν υγεία τα μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μέσα από τους κόλπους του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου (κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο), του οποίου ήταν αναπόσπαστο και καθοριστικό κομμάτι, αλλά και στις διεκδικήσεις και τις δραστηριότητες μας στην Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες /Μετανάστες, της οποίας Πρωτοβουλίας μας ήταν επίσης αρωγός εξαρχής, πριν καν αυτή πάρει χαρακτηριστικά μόνιμης συλλογικότητας της πόλης, επιβεβαιώνοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση που είχαμε για εκείνον από τα μικρά μας χρόνια..

Γιάννη θα μας λείψεις πολύ, ήδη μας έλειπες από τότε που μετακόμισες Αθήνα. Θα μας λείψει το χιούμορ, η αποφασιστικότητα σου, η δυνατότητα σου να βρίσκεις λύσεις και στα πιο δύσκολα προβλήματα, η συνέπεια σου και η μεθοδικότητα σου. Το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο. Όλη μας η αγάπη, έστω και από μακριά, στα παιδιά και τα εγγόνια σου και κυρίως στη Μάρω σου. Γιάννη, πάλεψες πολύ για την πρόσβαση στην υγεία όλων των συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως από που προέρχονταν. Και θα σε θυμούνται σίγουρα όλοι και όλες, όσοι/ες σε συνάντησαν…

Στη μνήμη του Γιάννη Αυγουστάκη, ή μάλλον ως φόρος τιμής στις ενέργειες που ο ίδιος πάντα επιδίωκε, μακριά από φιλανθρωπίες “από τα πάνω”, αλλά με μια αίσθηση καθήκοντος απέναντι σε αυτούς που τους ταλάνιζε η οικονομική κρίση, ο πόλεμος, οι κακουχίες, τα προβλήματα και ζητήματα υγείας ενός σχεδόν διαλυμένου ΕΣΥ, τα επόμενα δύο σαββατοκύριακα 13/14 και 20/21 Μαρτίου η Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες /Μετανάστες θα συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας για ανθρώπους που μένουν στην πόλη μας και δεν έχουν τη δυνατότητα πια να επιβιώσουν χωρίς βοήθεια, στο χώρο του Τηγανητη. 13-14 Μαρτίου 20-21 Μαρτίου 11.00-15.00 Σκορδυλών 58.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανόλης Χνάρης: Αναγκαία η πλήρης αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης ζητά πλήρη αποζημίωση των αγροτών για τη φωτιά του 2022 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μετά από επιστολή του δημάρχου για προβλήματα στον ΕΛΓΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά για το 17ο Ιστορικό Circuit

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά την Κυριακή 3/5/2026 λόγω του 17ου Ιστορικού Circuit. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις οδούς Τζανακάκη, Ανδρέα Παπανδρέου και Ι. Σφακιανάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural για τα «Έξυπνα Χωριά»

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στη Διαπεριφερειακή Συνάντηση του έργου Interreg Europe – Digital Rural στη Βάλμιερα Λετονίας, για τα Έξυπνα Χωριά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της υπαίθρου.

Με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα ΠΟΠ η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Εκδήλωση AREPO στις Βρυξέλλες, αναδεικνύοντας προϊόντα ΠΟΠ όπως Γραβιέρα, Ξυνομυζήθρα, Πηχτόγαλο και Πευκοθυμαρόμελο.