19.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ευ. Τσακαλώτος: Δύσκολη η συμφωνία, έχει πολλά αγκάθια – Ένταση με τον Ε. Μεϊμαράκη

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε πως είναι μια δύσκολη συμφωνία που έχει πολλά αγκάθια και η εφαρμογή της θα εξαρτηθεί από τον ποιον θα εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός να διαχειρισθεί το χρέος και από το ποιος θα μπορεί να μετριάσει τις αδικίες που υπάρχουν.

Πρέπει να κριθεί αυτό το μνημόνιο με τα υπέρ και τα κατά του, είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στις σημαντικές διαφορές μεταξύ των αρχικών προτάσεων των θεσμών και των κειμένων που αποτυπώνονται στην τελική συμφωνία, υπέρ των ελληνικών θέσεων, ως αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε επιγραμματικά σε όρους για την πώληση “κόκκινων” δανείων σε distress funds, στην επιβολή εισιτηρίου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, σε θέματα στον τομέα της ενέργειας, σε όρους για την λειτουργία του Ταμείου της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας καθώς και σε θέματα εργασιακών σχέσεων, και στο νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία που δεν υπάρχουν στην τελική συμφωνία λόγω της διαπραγμάτευσης που έγινε από ελληνικής πλευράς.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι πρόκειται για μία δύσκολη συμφωνία που έχει αγκάθια, αλλά το ζήτημα είναι ποιόν εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός προκειμένου να μετριάσει τις όποιες αδικίες που υπάρχουν για κοινωνικές ομάδες όπως οι αγρότες κλπ. Αλλά επίσης και ποιον εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτεί για το ελληνικό χρέος και την κατάθεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την χώρα μας μέχρι το 2016.

Για το ζήτημα του χρέους ο κ.Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι όλη η Ευρώπη αλλά και όλος ο κόσμος συζητάει πλέον για το ζήτημα διευθέτησης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας πως έχει ξεσπάσει ένας καυγάς μεταξύ του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Ένταση με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου σημειώθηκε και ένταση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη και άλλους βουλευτές της ΝΔ προεξάρχοντος του κ. Γεωργιάδη και με αφορμή το 5ευρώ στα νοσοκομεία, όταν ο υπουργός οικονομικών, ανέφερε πως προφανώς οι βουλευτές της ΝΔ δεν επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται για το τι λέει η συμφωνία για τη δημόσια υγεία.

Για αρκετά λεπτά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του ζητούσαν «να το πάρει πίσω» και δεν τον άφηναν να μιλήσει, με τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει  απευθυνόμενος στον Ευκλ. Τσακαλώτο: «θα είστε πιο σεμνός εδώ μέσα».

Ο Υπουργός αναρωτήθηκε τι έκανε και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε σε έντονο τόνο: «μην μου κάνεις τα χέρια εμένα έτσι. Η πρόκληση δεν θα συνεχιστεί! Αν θέλετε και να μας προκαλέσετε και να το ψηφίσουμε δεν γίνονται και τα δύο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...

Χανιά: Τουρίστρια στραμπούληξε το πόδι της σε φαράγγι – Επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στα...

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έριξε “μαύρο” στο Al Jazeera – Έφοδος στα γραφεία του

Η τηλεοπτική μετάδοση του Al Jazeera στο Ισραήλ κόπηκε σήμερα, μετά...