15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εύα Καϊλή: Νέα στοιχεία “φωτιά” – Μπιμπερό, γάλα και τάμπλετ στη βαλίτσα με τα χρήματα

Ημερομηνία:

Νέα στοιχεία που φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι βελγικές αρχές δυσχεραίνουν τη θέση της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο QatarGate και τις προσπάθειές της να βγει από τη φυλακή.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του ιταλικού πρακτορείο ειδήσεων Ansa που επικαλείται αστυνομικές πηγές, στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της Εύας Καϊλή όταν συνελήφθη, υπήρξαν ευρήματα για τα οποία η κόρη του θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, εκτός από τις 600.000 ευρώ, η βαλίτσα περιείχε μπιμπερό, γάλα και ένα Ipad που φέρεται να χρησιμοποιούσε η μόλις 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή και του Φρανσέσκο Τζιόρτζι.

Τα “αγκάθια” στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο QatarGate λέγοντας ότι ο Παντσέρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία.

Ο σύντροφός της Φρανσέσκο Τζιόρτζι επί δέκα ώρες κατέθετε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου δείχνοντας ως εγκέφαλο τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και επιμένοντας ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του κυκλώματος και για τα χρήματα που βρέθηκαν.

Πρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές, γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία καθώς επίσης και το πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη δύο ετών κόρη της.

Κατάρ: Απειλές για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια

Καμία εμπλοκή στην υπόθεση επιμένει ότι δεν έχει το Κατάρ, ενώ μάλιστα κατηγορεί τη βελγική κυβέρνηση ότι δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια συνεργασίας με την Ντόχα για να εξακριβώσει τα γεγονότα και απειλεί ότι ο περιορισμός του διαλόγου και της συνεργασίας με την Ευρώπη θα επηρεάσει αρνητικά τις συζητήσεις για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Η δήλωση του Κατάρ που θέτει εν αμφιβόλω τη συμφωνία παροχής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έχει προκαλέσει εκνευρισμό στις Βρυξέλλες και θεωρείται ωμός εκβιασμός. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα, προτιμούμε να κρυώνουμε πάρα να παίρνουμε τα χρήματα των Καταριανών.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica «περιγράφει γλαφυρά τους οπαδικούς πανηγυρισμούς εξέδρας για το αποτέλεσμα ψηφοφορίας υπέρ του Κατάρ.

Μέσα στην αίθουσα της αρμόδιας επιτροπής, όπου κανονικά δεν επιτρέπεται να βρίσκονται, κάθονταν στα πίσω έδρανα ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο συλληφθείς βοηθός του Ιταλού βουλευτή, Αντρέα Κοτσολίνο, και δύο ακόμη άνδρες που είχαν έρθει απευθείας από την Ντόχα.

Όταν ανακοινώθηκε το υπέρ του Κατάρ αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, πανηγύρισαν, λέει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σαν να μπήκε γκολ.

news247.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ