25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα – Το σκεπτικό της απόφασης

Ημερομηνία:

Απέρριψε η Εισαγγελία του Βελγίου το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί μετά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

Επομένως, είτε υποβάλει έφεση και απορριφθεί, είτε δεν υποβάλει καθόλου, η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας

«Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για έναν μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών. Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου».

Οι δηλώσεις των συνηγόρων πριν την απόφαση

Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, όπως είπαν νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της βελγικής πρωτεύουσας, υποστήριξαν ενώπιον των δικαστών ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι αθώα, δεν έχει δωροκηθεί και συνεργάζεται με τις Αρχές.

Δεν κατάφεραν όμως να πείσουν, τη βελγική Δικαιοσύνη.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στην εκτίμηση ότι η κα Καϊλή είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία της έρευνας.

Αρνητικό κλίμα και φόβοι

"google ad"

Αρνητικό για την Εύα Καϊλή ήταν το κλίμα στις Βρυξέλλες.

Αυτό τουλάχιστον εκτίμησε ο ένας εκ των δικηγόρων της, ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος παρέστη το πρωί στην ακρόαση της κυρίας Καϊλή στο βελγικό δικαστήριο. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εν αναμονή και πριν την επίσημη ανακοίνωση από τις βελγικές Αρχές, τόνισε ότι δεν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο εισαγγελέας είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ο εισαγγελέας φοβάται το ενδεχόμενο η Εύα Καϊλή να διαφύγει από τη χώρα.

Ο Βέλγος εισαγγελέας έθεσε, δε, ακόμα και ζήτημα «απαγωγής της από τις μυστικές δυνάμεις του Κατάρ, που θα στείλουν κατασκόπους, για να την πάνε στο Κατάρ», όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή (σ.σ. οι κ.κ. Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος) πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ