19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός – Κίνα: Εφιαλτική πρόβλεψη – Οι μισοί κάτοικοι της Σαγκάης θα προσβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου

Ημερομηνία:

Εφιαλτική είναι η εκτίμηση γιατρών στη Σαγκάη, που θεωρούν ότι είναι πιθανό μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ο μισός πληθυσμός της μητρόπολης να έχει προσβληθεί από covid.

Οι γιατροί σε ένα από τα νοσοκομεία της Σαγκάης εκτιμούν ότι σήμερα περίπου 5 από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και είναι σχεδόν αναπόφευκτο στις προσεχείς ημέρες ο αριθμός των ασθενών να εκτοξευτεί.

Στα νοσοκομεία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ετοιμάζονται για «μία τραγική μάχη» με τον ιό, γράφει το Sky News και επικαλείται τους γιατρούς ιδιωτικού νοσοκομείου, που λένε ότι «ολόκληρη η Μητροπολιτική Σαγκάη θα υποκύψει».

«Σε αυτή την τραγική μάχη θα υποκύψει όλη η Μητροπολιτική Σαγκάη, θα ασθενήσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Θα ασθενήσει όλη η οικογένειά μας. Οι ασθενείς μας θα προσβληθούν. Δεν έχουμε καμία επιλογή, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε», ανέφερε ένας γιατρός του ιδιωτικού νοσοκομείου, προσθέτοντας «αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά είναι καταδικασμένες να μην είναι ασφαλείς».

Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την 21η Δεκεμβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας. Αλλά από πηγές στα γραφεία τελετών επισημαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί η ζήτηση, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αυξηθεί το κόστος της κηδείας. Ειδικοί στην Κίνα εκτιμούν ότι η χώρα μπορεί να έχει ένα εκατομμύριο νεκρούς τον επόμενο χρόνο, δεδομένου ότι είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά των ατόμων της τρίτης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι θάνατοι στην Κίνα εξαιτίας της πανδημίας είναι μόνο 5.241. Αλλά δεν καταμετρώνται οι θάνατοι από πνευμονία ή αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται εξαιτίας του κορωνοϊού. Επίσης, δεν καταμετρώνται ως απώλειες της πανδημίας οι θάνατοι ασθενών με προϋπάρχουσες ασθένειες.

Το ποσοστό των εμβολιασθέντων στη Κίνα είναι πάνω από 90%, αλλά μόνο το 57,9% έκανε αναμνηστική δόση και το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο – πέφτει στο 42,3% – στα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...