17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ε.Π.Κ.Κρήτης: Ανεργη δανειολήπτρια γλύτωσε την περιουσία της με Προσωρινή Διαταγή του Ειρηνοδικείου

Ημερομηνία:

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, με την ημερ.21/12/2015 Προσωρινή Διαταγή του έδωσε  την πρέπουσα οικονομική ανάσα σε άνεργη δανειολήπτρια, πρώην εποχική Ιδιωτική  υπάλληλο,  κάνοντας δεκτό το αίτημα της για ρύθμιση των οφειλών της έναντι τριών  Τραπεζών με συνολικό ποσό χρέους  προς αυτές ποσού 249.129,477ευρώ  σώζοντας όλα της τα περιουσιακά στοιχεία (αρκετά ακίνητα και αγροτεμάχια)..

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η εν λόγω  δανειολήπτρια με μεγάλη ακίνητη περιουσία δεν δίστασε να καταθέσει αίτηση υπαγωγής της στις ευνοϊκές διατάξεις του ν.Κατσέλη, αφού διαπίστωσε ότι είχε περιέλθει σε αδυναμία εκπλήρωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών της  (λόγω ανεργίας που της προέκυψε).

Πρόκειται για δανειολήπτρια  49 ετών, έγγαμο χωρίς παιδιά, με  σύζυγο ο οποίος διατηρεί επιχείρηση μάθησης οδήγησης οχημάτων (Σχολή Οδηγών) στην περιοχή του Ηρακλείου.

Εισοδήματα  που η ίδια  διαθέτει: 62,50 ευρώ, από ενοίκιο. Στην ουσία ενισχύεται οικονομικά από τον σύζυγό της.

Περιουσιακά στοιχεία που η ίδια διαθέτει: α) κατοικία 52,50 τ.μ 50% εξ αδιαιρέτου β) αποθήκη 67,40τ.μ,50% εξ αδιαιρέτου γ) κτίσμα-επαγγελματική στέγη  54,59 τ.μ δ) ακίνητο κτήμα 26,00τ.μ ε) γκαρσονιέρα 21,00 τ.μ ζ) διαμέρισμα 47,00 τ.μ η) αποθήκη 47,00 τ.μ θ) Αγροτεμάχια αρκετά που διαθέτει κατά 25% εξ αδιαιρέτου συγκυριότητα.

Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου  αφού μελέτησε το φάκελλο της δικογραφίας, τα έγγραφα που προσκόμισε η πληρεξούσια δικηγόρος της αιτούσας, σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων εξέδωσε την ημερ 21-12-2015 ,Προσωρινή Διαταγή, όπου ορίζεται:

α) Δέχεται την αίτηση

β) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της  αιτούσας.

γ) Διατάσσει, τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας  της  αιτούσας , έως την συζήτηση της κρινόμενης αίτησης που η συζήτηση της οποίας ορίσθηκε   στις 9/11/2021

δ) Ορίζει για την ικανοποίηση των Τραπεζών την καταβολή δόσης από την  αιτούσα Α)  150ευρώ ,μηνιαίως από 1/1/2016 έως 1-1-2019 και Β) από 1-1-2019 έως την εκδίκαση της αίτησης 200 ευρώ ΜΟΝΟ  για την πιστώτρια για την οποία έχει εγγραφεί εμπράγματη ασφάλεια (Α προσημείωση υποθήκης) για το 1/2 εξ αδιαιρέτου ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια  κατοικία της.

Για ενημέρωση και ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...