15.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ζευγάρι θρησκόληπτων στις ΗΠΑ άφησε το τριών ημερών μωρό τους να πεθάνει επειδή «ο Θεός δεν κάνει λάθη»

Ημερομηνία:

Ζευγάρι άφησε το νεογέννητο μωρό του να πεθάνει από ίκτερο, λέγοντας πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η 30χρονη Rachel Joy Piland και ο 36χρονος σύζυγός της Joshua Barry Piland από το Μίσιγκαν, αρνήθηκαν να παράσχουν ιατρική βοήθεια στο βρέφος, με αποτέλεσμα η μόλις τριών ημερών Αμπιγκέιλ να πεθάνει από ίκτερο.

Η Αμπιγκέιλ γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη βοήθεια μίας μαίας και δύο νοσοκόμων, οι οποίες περιέγραψαν το μωρό ως απολύτως υγιές.

Όταν όμως, η μαία επέστρεψε να δει το νεογέννητο, το μωρό είχε παρουσιάσει ίκτερο, κάτι που θεωρείται πολύ συνηθισμένο στα βρέφη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται θεραπεία, ωστόσο, σπανίως ο ίκτερος μπορεί να επιφέρει ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Η μαία ενημέρωσε τους γονείς ότι θα έπρεπε να μεταφέρουν το μωρό στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατόν.

Ο ντετέκτιβ Peter Scaccia δήλωσε: «Η Rachel αρνήθηκε να λάβει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια για την Άμπιγκέιλ, δηλώνοντας πως «ο Θεός δεν κάνει λάθη»».

Την επόμενη ημέρα το παιδί δεν έτρωγε σωστά και έβηχε αίμα. Η μητέρα τοποθέτησε το παιδί «δίπλα σε ένα παράθυρο, φορώντας του μόνο μια πάνα και χρησιμοποιούσε ένα πιστολάκι για τα μαλλιά για να το κρατάει ζεστό», πρόσθεσε ο ντετέκτιβ.

Η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν συνεχώς. Η γιαγιά του θέλησε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο, η μητέρα δεν το επέτρεψε και την ίδια μέρα -την τρίτη μετά την γέννησή της- η Άμπιγκέιλ σταμάτησε να αναπνέει.

Ο αδερφός της μητέρας, που ζει στην Καλιφόρνια, ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν. Όταν έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το μωρό νεκρό και τρεις ανθρώπους να προσεύχονται. Οι γονείς είχαν καλέσει τρία ακόμη μέλη της ενορίας τους προκειμένου να προσευχηθούν για την ανάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν ποινή έως και 15 χρόνια φυλάκισης. Αποφυλακίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου πληρώνοντας εγγύηση 75.000 δολαρίων.

Η υπόθεση τους εκδικάζεται στις 5 Οκτωβρίου.

tvxs.gr

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...