18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

«Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Μην πασχίζετε άλλο να ανακαλύψετε ρήξεις και ρήγματα», συμπλήρωσε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Πρόεδρος της Βουλής. «Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Μην πασχίζετε άλλο να ανακαλύψετε ρήξεις και ρήγματα», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε μάλιστα δεν έχει «κανένα λόγο» να μην έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ειδικά αφού έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε πάντως ότι «αν υπήρχε συμφωνία ή σύγκλιση με τους δανειστές θα το ήξερε πρώτα από όλους ο ελληνικός λαός». Διευκρίνισε πως «όταν και αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να τηρηθούν οι συνταγματικές και δημοκρατικές διαδικασίες». «Η κυβέρνηση δεν είναι ντίλερ, είναι πολιτικός φορέας που εκπροσωπεί τα κόμματα που την απαρτίζουν και τον λαό που την εξέλεξε», συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου υπεραμύνθηκε της σύστασης της επιτροπής για το δημόσιο χρέος και σημείωσε με νόημα ότι «κάθε φορά που ανοίγω ένα θέμα υπάρχει και ένα λάστιχο που σκάει σε βενζινάδικο». Χαρακτήρισε δε «παραφιλολογία» ότι υπάρχει σύγκρουση προέδρου Βουλής και κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων της Βουλής στον κοινό λογαριασμό της ΤτΕ, είπε ότι την Παρασκευή έλαβε «διερευνητική επιστολή από τον [αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ] Δημήτρη Μάρδα» και από εκεί και πέρα θα διερευνήσει το πλαίσιο, τηρώντας τις συνταγματικές διαδικασίες. Αρνήθηκε τα σχολιάσει την κριτική που της ασκήθηκε από τη Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω του ΣΚΑΪ, για αυτό το ζήτημα.

«Η Βουλή», είπε, «έχει αυτονομία και η πρόεδρός της δεν είναι διαχειριστής. Η Βουλή είναι μία από τις τρεις ανεξάρτητες εξουσίες που λειτουργούν στη χώρα».

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που ειπώθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.

skai.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...