21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

«Ηθικό πλεονέκτημα και ήθος της Αριστεράς»

Ημερομηνία:

Του Μανώλη Νταγκουνακη *

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, δημοσιοποίησε ένα «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ», σχετικά με το ποιό, είναι το «ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ». Όποιος το διαβάσει και έχει ζήσει τη δράση της Αριστεράς στο πέρασμα του χρόνου θα συμφωνήσει  με το συντάκτη αυτού του κειμένου. Σήμερα σε χρόνους χαλεπούς που η νέα τάξη πραγμάτων, παραχαράζει την Ιστορία, διαστρεβλώνει και παραποιεί την έννοια και το περιεχόμενο λέξεων, αρχών, αξιών και ιδανικών, ο Κύριος Πολάκης, ΤΟΛΜΙΣΕ και ΜΠΡΑΒΟ του,  να θυμίσει στους παλαιότερους και να διδάξει στους νεότερους, ποιες είναι οι Αρχές, Αξίες και το ήθος της Αριστεράς.

Στο «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» του ο κύριος Πολάκης, αναφέρει ότι:

«ΗΘΙΚΟ  ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ  ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ»

1.Να φτάνεις ψηλά χωρίς να γλύψεις, χωρίς να προσκυνήσεις, χωρίς να χρωστάς χάρη σε κανένα μεγαλόσχημο.

2.Να στηρίζεις τους αδύναμους, να χτυπάς τους εκμεταλλευτές και τα τσιράκια τους.

3.Να κάνεις τη δουλειά σου τίμια, χωρίς λαμογιά και παράπλευρα οφέλη.

4.Να λες το κλέφτη κλέφτη να εκτιμάς τη πραγματική αξία των ανθρώπων, να παράγεις έργο υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας.

5.Να μη φοβάσαι να εκτεθείς γι΄ αυτό που πιστεύεις, να υπερασπίζεσαι τα μέτωπα και τους συμμάχους σου.

6.Να είσαι ο εαυτός σου και αυτό που κουβαλάς από τα γονίδια, την οικογένεια, το τόπο, τη καταγωγή, τις σπουδές, τη μόρφωση, την εμπειρία και τη διαδρομή σου.

Όλα αυτά που αναφέρει ο κύριος Πολάκης  όντος είναι μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της   ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που την έχουν κάνει να ξεχωρίζει, που  την έχουν καταξιώσει στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού, ανεξάρτητα πολιτικής άποψης. Αυτή η  Αριστερά, ανέδειξε αγωνιστές, με ήθος και ηθικό πλεονέκτημα τη τιμιότητα και την ανιδιοτέλεια, αρκετοί από τους οποίους  έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους, στον αγώνα για να εκλείψει η  «Εκμετάλλευση Ανθρώπου από Άνθρωπο». Στην ιστορία έχουν μείνει ως πανανθρώπινα σύμβολα αυτού του αγώνα οι: Σουκατζίδιδες,  Βιδάλιδες, Νικηφορίδιδες, Μπελογιάννιδες, Λαμπράκιδες, Χαλκίδιδες, Τσαρουχάδες, Πέτρουλες και πολύ άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι, που έχουν γίνει παράδειγμα, φάρος και οδηγός των σημερινών αγωνιστών,  που  συνεχίζουν τον αγώνα στην ίδια ρότα μέχρι τη δικαίωση του.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» που ο κύριος Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα υπηρετούν, δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό γνώρισμα από τα παραπάνω και  δεν έχει καμιά σχέση και ομοιότητα, με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ που οραματίστηκαν και θυσιάστηκαν ο Σφακιανός Βιγλοθοδωρης, ο Μπαντουρόγιαννης, ο Πισαδομανώλης, η Κλάδου, ο Ποδιάς και πολλοί άλλοι Κρητικοί αγωνιστές.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ του αγώνα ανατροπής και εξάλειψης του σάπιου πολιτικού συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η αριστερά  ενός άλλου Μανιφέστου του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ. Τον αγώνα αυτής της αριστεράς  ξεκίνησε πριν από εκατό χρόνια η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία του προλεταριάτου στη χώρα μας το ΚΚΕ. Τον αγώνα αυτό το ΚΚΕ με τα μέλη του, με συνοδοιπόρους αριστερούς πατριώτες και άλλους αγωνιστές συνεχίζει μέχρι και σήμερα αδιάκοπα,  αταλάντευτα, με ήθος και ανιδιοτέλεια και θα συνεχίσει μέχρι την επικράτηση  του σκοπού και των στόχων του Κομμουνιστικού Μανιφέστου. Το ΚΚΕ ήταν και παραμένει η κύρια δύναμη ήθους, τιμιότητας, ανιδιοτέλειας και καθοδήγησης των αγώνων  των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής, των χιλιάδων μαρτύρων της Εθνικής Αντίστασης, της Μακρονήσου, του Δ.Σ.Ε. που θυσιάστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά της Αριστεράς του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ. Πρέπει να ξέρει ο κύριος Πολάκης και όλο το συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ,   ότι όσες προσπάθειες και αν κάνει αυτός και η «αριστερή» κυβέρνηση του,  να καπηλευτεί αυτούς τους αγώνες και αυτούς τους ήρωες, καταθέτοντας λουλούδια στο Σκοπευτήριο, κάνοντας προσκυνήματα στη Μακρόνησο, και εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο και το Γοργοπόταμο  δεν θα καταφέρει  να τους μαγαρίσει γιατί «Σε αυτά εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Πριν από χρόνια όταν κάποιοι άλλοι σημερινοί συνοδοιπόροι του κυρίου Πολάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν χωρίς να το πετύχουν να  μαγαρίσουν και να διαλύσουν, τη μοναδική μέχρι και σήμερα οργανωμένη πρωτοπορία, της επαναστατικής αριστεράς, το Κ.Κ.Ε., αυτός ΛΑΚΙΣΕ από το ΚΚΕ, όπως κάνουν οι ποντικοί που φεύγουν πρώτοι όταν το καράβι είναι σε κίνδυνο.  Τα μέλη, οι οπαδοί, οι φίλοι, οι συνοδοιπόροι του ΚΚΕ, μαζί με τους αριστερούς πατριώτες και αγωνιστές, ανταποκρινόμενοι τότε στο κάλεσμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, κράτησαν ψηλά τη Σημαία του αγώνα, μέχρι σήμερα για:

1.Την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

"google ad"

  1. Να φύγουν οι Βάσεις των Αμερικανονατοικών φονιάδων από την Ελλάδα και να πάψει η πατρίδα μας να είναι προτεκτοράτο.
  2. Να γυρίσουν οι φαντάροι μας πίσω από τις χώρες που τους έχουν στείλει και μακελεύουν τους λαούς οι Αμερικανονατοικοί φονιάδες.
  3. Να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του και να επικρατήσει σε όλο τον κόσμο η ειρήνη.

Ο κύριος Πολάκης, η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ χθες και σήμερα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκια τα πολιτικά ρετάλια, δεν μπορούν, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν για   ηθικό πλεονέκτημα και ήθος, της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ γιατί:

  1. Έχουν δώσει ως ξέφραγο χειμαδιό τη πατρίδα μας στους Αμερικανονατοικους Φονιάδες.

2.Έχουν αποδεχθεί να σουλατσάρει στην Ελληνική Επικράτεια ο Αμερικάνος Πρέσβης δίδοντας εντολές και διαταγές ως άλλος ΒΑΝ ΦΛΙΝΤ.

3.Το 2014 δήλωναν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα ξαπλώσουν στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιαννης» και σήμερα  έχουν ξεπουλήσει αεροδρόμια, περιουσία του ελληνικού λαού και έχουν υπογράψει νέα μνημόνια.

4.Το ΟΧΙ του λαού σε μια νύχτα το μετέτρεψαν ΝΑΙ με εντολή του ΣΟΙΜΠΛΕ.

5.Δίδουν κίνητρα και ψηφίζουν φοροαπαλλαγές και φοροελαφρίνσεις στους εφοπλιστές, βιομήχανους, τραπεζίτες και ταυτόχρονα μειώνουν το αφορολόγητο των ανέργων, αγροτών, μικρομεσαίων, συνταξιούχων, μειώνουν μισθούς, συντάξεις, καταργουν συλλογικές συμβάσεις.

6.Στίνουν αγροτοδικεία, μαθητοδικεία, δέρνουν απεργούς, μαθητές,συνταξιούχους, παρεμβαίνουν στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα βγάζουν παράνομες, απεργίες, διοικήσεις και αγώνες των εργαζομένων,  με τρόπο και μεθόδους που θυμίζουν τις εποχές των Μακρίδων και Θεοδώρου.

7.Το Δεκέμβρη του 2016 Συριζαίοι Βουλευτές χαριεντίζονταν στη Ρω και στο Καστελόριζο με ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, το Μάη του 2017 στο Τατόι στη τελετή υποδοχής των λειψάνων 17 πεσόντων στη Κύπρο το 1974, προσκάλεσαν τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, σημερινούς απογόνους των Χουντικών πραξικοπηματιών.

8.Στην εθνική επέτειο το Μάρτη του 2019 έδωσαν στασίδι και μικρόφωνο στον υπόδικο εγκληματία ναζιστή της χρυσής αυγής Κασιδιάρη.

9.Φέτος στις  9 του Μάη, ανήμερα της επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, μέρα που ο Κόκκινος Στρατός κάρφωσε τη λόγχη στο τέρας του ναζισμού, ο Τσίπρας αντάμα με όλους τους «ηγέτες» της Ε.Ε. Σοσιαλιστές, «Αριστερούς», Φασίστες,  Ναζιστές, υπέγραψε διακήρυξη που γράφει «πριν τριάντα χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους, γκρεμίζοντας το Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Ο κύριος Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά, εκτός του ότι μαγαρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες της αριστεράς και ξευτιλίζουν, καταγωγές, τόπους, γονίδια κ.λ.π., έχουνε και το απύθμενο θράσος να κάνουν μαθήματα ήθους και ηθικής στον ελληνικό λαό και ειδικά στους σημερινούς  συνεχιστές των αγώνων της αριστεράς, νομίζοντας ότι ο λαός δεν έχει μνήμη και τρώει κουτόχορτο. Ο κύριος Πολάκης και οι λοιποί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι οι γνήσιοι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αγωνιστές, με πρωτοπορία το ΚΚΕ και τους Κομμουνιστές κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος,  που αυτοί σήμερα υπηρετούν και  προσκυνούν γονατιστοί. Να είναι βέβαιοι ότι αυτή η σημαία θα υψωθεί  στη πατρίδα μας,  όπως υψώθηκε η σημαία με το σφυροδρέπανο, το Μάη του 45 στη Γερμανία. Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τα λόγια  που είπαν και η στάση που κράτησαν, οι  αγωνιστές της αριστεράς, μπροστά στους δημίους τους, πριν δώσουν τη ζωή τους για τα ιδανικά και τις αξίες που πίστευαν και αγωνιζόταν, είναι αυτά που δίνουν, ελπίδα, θάρρος και δύναμη στους σημερινούς αγωνιστές και συνεχίζουν τον αγώνα.

Πρέπει να ξέρει ο Κύριος Πολάκης ως μορφωμένος που δηλώνει ότι είναι και δεν το αμφισβητεί κανείς ότι:

1.η αγωγή, το ήθος, οι αξίες και η παιδεία δεν διδάσκονται σε κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ούτε αποκτιούνται με μόρφωση και πτυχία.

2.τα ιδανικά της τιμής, της αξίας, του ήθους, κανένας δεν μπορεί να σου τα χαρίσει, να σου τα θίξει, να σου τα μειώσει η να σου τα αφαιρέσει, αυτά τα ιδανικά με τις πράξεις σου μόνος σου τα αποκτάς, τα μαγαρίζεις, η τα χάνεις.

3.κανένα ριψάσπιδα πολύ  δε περισσότερο κανένα λακέ δεν έχει σώσει μέχρι σήμερα ο τόπος, η καταγωγή, τα γονίδια ή η μόρφωση του,  στην  ιστορία είναι καταγεγραμμένοι όλοι, με ποιο γνωστούς τον Εφιάλτη, το Παυσανία και το Νενέκο.

4.Για να δίνει κάποιος μαθήματα ήθους και ηθικής, δεν είναι αρκετό μόνο να λέει και να τραγουδά   τη μαντινάδα «ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΣΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ  ΤΙΜΗΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΙΑ ΘΑ ΣΤΕΚΩ ΝΑ ΒΑΣΤΩ ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ», αλλά πρέπει  με τη δράση, τις ενέργειες και τις πράξεις του να αποδεικνύει, ότι τη τηρεί και την εφαρμόζει, για να καταγραφεί από τους μαθητές στους οποίους απευθύνεται ως δάσκαλος όπως ο Δελμούζος και ο Γληνός.

5.Όσες φωτογραφίες, του Άρη που έδωσε τη ζωή του για την επικράτηση του «Σιδηρού Παραπετάσματος» και αν κρεμάσουν  στα γραφεία τους, όσα λουλούδια και αν καταθέσουν στους τόπους θυσίας των αγωνιστών, όσα μαθήματα ήθους και ηθικής και αν παραδώσουν, οι διάφοροι Πολάκιδες και η κυβέρνηση του Σύριζα, ο λαός οι συνεχιστές των αγώνων της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ τους έχει τοποθετήσει στη κατηγορία των «δασκάλων» που λέει και η ρήση: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες».

Για να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαριστεί αν τηρεί  και υπερασπίζεται τα ιδανικά της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΟΧΙ, όποιος μιλά για  το ποίο είναι το ηθικό πλεονέκτημα, και το ήθος της, όλα τα παραπάνω σας τα γράφει ένας συνταξιούχος Χανιώτης που μέχρι σήμερα δεν πρότασσε ούτε και τώρα προτάσσει: γονίδια, οικογένεια, καταγωγή, τόπο, σπουδές, μόρφωση, εμπειρία και διαδρομή, για όσα λέει και πράττει. Η κοινωνία των Χανίων είναι μικρή και γνωρίζει πολύ καλά  τα  ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ, του κάθε ένα, γνωρίζει πολύ καλά ποιος γλύφει σήμερα εκεί που χθες έφτυνε. Τέλος παραφράζοντας τους στοίχους γνωστού άσματος σας λέμε κύριοι Συριζαίοι  ότι «ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ, ΦΟΡΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕ  ΣΤΑΜΑΤΑ, ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΛΑΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΧΑΒΑ»

* Συνταξιούχος, Οπαδός και υμνητής του «ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον πρώτο απολογισμό ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024»

Με τον «εν θερμώ» απολογισμό, ολοκληρώθηκε η άσκηση «Μίνωας 2024» στην...

Χανιά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συζητά με τη νεολαία για την Ευρώπη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Νεολαία...