17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ιερέα: 9.000 ευρώ έκαναν φτερά!

Ημερομηνία:

Τον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο “άδειασαν” οι απατεώνες του διαδικτύου κατορθώνοντας να αποσπάσουν συνολικό ποσό ύψους 9.000 ευρώ.

Οι επιτήδειοι εξαπάτησαν τον 73χρονο ιερέα προφασιζόμενοι ότι θα κάνουν μεγάλη δωρεά στην εκκλησία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία οι άγνωστοι δράστες ισχυρίστηκαν στον ανυποψίαστο ιερωμένο ότι επιθυμούν να καταθέσουν στον λογαριασμό του Ιερού Ναού δωρεά 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια έπεισαν τον ιερέα ότι θα έπρεπε να μπει διαδικτυακά σε ενεργό σύνδεσμο που του είχαν στείλει προκειμένου να “επιβεβαιώσει” τα στοιχεία του λογαριασμού. Πράγμα το οποίο και έκανε.

Πολύ γρήγορα όμως διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν κάνει τρεις διαφορετικές “αναλήψεις” από τον λογαριασμό του ναού αποσπώντας συνολικά 8.900 ευρώ.

Η απάτη καταγγέλθηκε στις αρχές το απόγευμα της Πέμπτης και η ΕΛ.ΑΣ διερευνά την υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...