20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Μεσσαρά: Αθώος κατά πλειοψηφία 75χρονος για ασελγείς πράξεις σε 7χρονη

Ημερομηνία:

Πριν από περίπου 4,5 χρόνια είχε οδηγηθεί στη φυλακή μετά από μία σοβαρότατη καταγγελία για ασελγείς πράξεις σε 7χρονο κοριτσάκι, εγγονή οικογενειακών φίλων. Προχθές, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου κήρυξε αθώο τον 75χρονο, από χωριό της Μεσσαράς. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία με 5-2.

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του  2018 και μάλιστα ο ηλικιωμένος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, γεγονός που είχε «κεραυνοβολήσει» τα μέλη της οικογένειας του, τα οποία αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι ο  άνθρωπος τους κατηγορείται για μία τόσο αποτρόπαια πράξη.

Ο ηλικιωμένος έμεινε  στη φυλακή για περίπου πέντε μήνες. Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λασιθίου που τελικά απάλλαξε τον 75χρονο από τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Τον κήρυξε αθώο κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν, κατά πληροφορίες,  ο πρόεδρος της έδρας και μία δικαστής.

Καταδικαστική στην πρόταση της ήταν και η εισαγγελέα της έδρας.

Ο ηλικιωμένος είχε καταγγελθεί ότι ευρισκόμενος στο σπίτι των παππούδων της ανήλικης και ενώ καθόντουσαν όλοι μαζί στο δωμάτιο, έβαλε το κοριτσάκι στην ποδιά του και όσο το κρατούσε, έβαλε το χέρι μέσα στο εσώρουχο και το θώπευσε στα γεννητικά όργανα. Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές την ίδια μέρα. Μία στην αυλή της οικίας και μία στο αυτοκίνητο καθώς πήγαν μαζί μέχρι το ψιλικατζίδικο.

Μετά την αθώωση του εντολέα τους, οι συνήγοροι του 75χρονου, κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη και Γιώργος Στειακάκης, σχολίασαν σχετικά: «Ο κατηγορούμενος και η οικογένεια του ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα την τελευταία τετραετία από μία αβάσιμη κατηγορία, η οποία τον οδήγησε στο εδώλιο αλλά και στη φυλακή για κάποιο διάστημα. Ήμασταν εξ αρχής πεπεισμένοι ότι ήταν αθώος, όμως έπρεπε να πασχίσουμε πολύ για να αναδειχθεί η αθωότητα από το δικαστήριο, υπερνικώντας ακόμη και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής. Κυρίως όμως η ανάδειξη της αλήθειας είναι επίτευγμα του Δικαστηρίου που ενδελεχώς και με σχολαστικότητα σε πολλές συνεδριάσεις ερεύνησε κάθε πτυχή της υπόθεσης».

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κινείται από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η διαδικασία για την άσκηση εφέσεως  κατά της πρωτόδικης απόφασης.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...