15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

ΗΠΑ: Πιέσεις σε Ελλάδα και πιστωτές για συμφωνία

Ημερομηνία:

Πιέσεις στην Ελλάδα και τους πιστωτές της προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία που θα βοηθήσει τη χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη ασκούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέισον Φούρμαν.

Σε δήλωσή στην τηλεόραση του Bloomberg ο Τζέισον Φούρμαν τόνισε ότι είναι για το συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν το θεωρώ ένα πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν μόνο τρομερό για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει».

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φούρμαν.

«Ο Πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες», δήλωσε ο Φούρμαν.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...