20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΗΠΑ: Το 30% των γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι

Ημερομηνία:

Σχεδόν ένα στα τρία μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των αμερικανικών νοσοκομείων παραμένουν ανεμβολίαστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Infection Control.

Οι ερευνητές των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)ανέφεραν σε έκθεσή τους στο υπουργείο Υγείας στην Ουάσιγκτον ότι από το προσωπικό των 3.357.348 επαγγελματιών υγείας που εργάζονται σε 2.086 νοσοκομεία ανά τις ΗΠΑ, το ποσοστό εμβολιασμού έφθανε στο 36,1%τον Ιανουάριο του 2021, σκαρφάλωσε στο 60,2% τον Απρίλιο, αλλά οι ρυθμοί αύξησης έπεσαν απότομα, με το ποσοστό να είναι στο 66,7% στις 25 Αυγούστου.

Κι ενώ απαιτείται σιγά σιγά από όλους να σκεφθούν την λήψη τρίτης δόσης γιατί η ανοσία των πρώτων δόσεων χρειάζεται ενίσχυση, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο ήταν στο 70,1% και δεν είχε τάσεις ουσιαστικής αύξησης.

Τουλάχιστον υπήρχε κάπως καλύτερο ποσοστό στις κλινικές παίδων, όπου οι εμβολιασμένοι ιατροί και νοσηλευτές αποτελούν το 77%. Στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε αστικές περιοχές το ποσοστό είναι ελαφρώς ανώτερο του μέσου όρου (71%).

«Η ανάλυσή μας αποκάλυψε πως η εμβολιαστική κάλυψη στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των αμερικανικών νοσοκομείων τελματώθηκε μετά την αρχική ορμή», ανέφερε η ερευνήτρια Χάνα Ρίζις των CDC.

«Απαιτούνται τώρα πρόσθετες προσπάθειες ώστε να βελτιωθεί η εμβολιαστική κάλυψη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της σοβαρής αναπνευστικής ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός σε ασθενείς και συναδέλφους», υπογραμμίζει στην έκθεσή της η κα Ρίζις.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...