13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε η πρόταση του Επιμελητηρίου για την κατασκευή δύο καταδυτικών πάρκων

Ημερομηνία:

Το έργο αφορά στην κατασκευή δυο Υποθαλάσσιων Πάρκων Αναψυχής με τεχνητούς ύφαλους, ενός, στην περιοχή «Μονοναύτη» βόρεια του οικισμού της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου, έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και ενός στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου, έκτασης περίπου 22,5 στρεμμάτων

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία κατέκτησε η πρόταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την κατασκευή δύο καταδυτικών πάρκων στο Δήμο Μαλεβιζίου και στο Δήμο Χερσονήσου. Το εν λόγω έργο, όπως τονίζεται αναμένατι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Κρήτη και θα αναβαθμίσει τις τουριστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δυο Υποθαλάσσιων Πάρκων Αναψυχής με τεχνητούς ύφαλους, ενός, στην περιοχή «Μονοναύτη» βόρεια του οικισμού της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου, έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και ενός στη Σταλίδα του Δήμου Χερσονήσου, έκτασης περίπου 22,5 στρεμμάτων.

Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, από τα οποία η δημόσια συγχρηματοδότηση φτάνει το 50%. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση τεχνολογίας που έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει το ΕΛΚΕΘΕ για την κατασκευή των Υποθαλάσσιων Πάρκων, καθώς και την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού (ναύδετα, σημαδούρες κλπ) που απαιτείται για τη λειτουργία των πάρκων και την υλοποίηση παράλληλων δράσεων.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία, μέχρι στιγμής, έχει καλυφθεί στο σύνολό της από πόρους του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αποτελεί μέρος ενός συνόλου δράσεων και παρεμβάσεων για την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...