13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Χανιά: Κλειστός για 1 μήνα ο ξενώνας αστέγας λόγω …κοριών – Τι θα γίνει με τους άστεγους

Ημερομηνία:

Κλειστός θα παραμείνει ο ξενώνας αστέγων στη Ρεγγίνα λόγω εμφάνισης… κοριών.

Όπως μας ενημέρωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ελένη Ζερβουδάκη στον ξενώνα υπάρχει μόλυνση με κοριούς και στάλθηκε συνεργείο για να γίνει απεντόμωση. Όμως το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο κι έτσι κρίθηκε αναγκαίο η διαδικασια να επαναλαμβάνεται κάθε 5 ημέρες ώστε να διασφαλιστεί η μη επανεμφάνισή τους. Ταυτόχρονα θα γίνουν και εργασίες συντήρησης.

Όσο για τους άστεγους που διαμένουν στον ξενώνα, σύμφωνα με την κ. Ζερβουδάκη, έχει βρεθεί λύση για το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες.

Όπως μας είπε η κ. Ζερβουδάκη:

“Κλείσαμε τον ξενώνα για έναν και μοναδικό λόγο, για την υγιεινή και την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί μέσα γιατί είχαν εμφανιστεί κοριοί. Κάνουμε απεντόμωση όμως τώρα η εταιρεία μας είπε ότι για να εξολοθρεύσουμε και να καθαρίσουμε τον χώρο πρέπει να παραμείνει κλειστό ώστε κάθε 5 μέρες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Η διαδικασία θα κρατήσει για ένα μήνα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα ξαναέχουμε το ίδιο φαινόμενο. Ταυτόχρονα θα κάνουμε και συντήρηση των ξύλων διότι προφανώς από την παλαιότητα των ξύλων έχουν εμφανιστεί κοριοί. Θα κάνουμε μια πάρα πολύ καλή καθαριότητα του χώρου.”

Όσον αφορά τους 6 άστεγους που φιλοξενούνταν στον ξενώνα και πλέον δε μπορούν να μείνουν εκεί, η κ. Ζερβουδάκη μας είπε ότι:

“Έχουμε επικοινωνήσει και με τους 6 ανθρώπους. Οι 5 εξ αυτών μας επιβεβαίωσαν ότι έχουν που να μείνουν το διάστημα που θα γίνονται οι εργασίες συντήρησης. Αυτός που δεν είχε που να μείνει έχει διασφαλίσει μία θέση κατ’ εξαίρεση στον Καλαθά. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Δήμος Χανίων να αφήσει κανέναν από τους ανθρώπους του στο έλεος του Θεού. Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε στον δρόμο τους ανθρώπους”.

Η κ. Ζερβουδάκη πρόσθεσε ότι πολλοί που φιλοξενούνται στον ξενώνα έχουν σπίτια όμως μένουν εκεί κατ’ επιλογή ή για λόγους οικονομίας. Είπε πιο συγκεκριμένα:

“Θέλω να ξέρετε πάνω από τους μισούς αυτούς ανθρώπους έχουν σπίτια, έχουν συγγενικά περιβάλλοντα ή δουλεύουν. Είναι νομίζω σημαντικό στοιχείο. Θα μπορούσανε και από μόνοι τους να μεριμνήσουν, για να μη μένουν πια στο καταφύγιο. Επιλέγουν να μένουν γιατί κάνουν οικονομία, γιατί δεν είναι κοινωνικοποιημένοι, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Εμάς μας ζητάει ένας άνθρωπος καταφύγιο; Αν μπορούμε να την προσφέρουμε καν αν κρίνουμε ότι οι συνθήκες πληρούνται, εμείς θα το κάνουμε”

Η κ. Ζερβουδάκη επισήμανε ότι η χρήση του Καλαθά “είναι κατ’ εξαίρεση γι’ αυτή τη δύσκολη περίπτωση. Δε σημαίνει ότι ο Καλαθάς θα γίνει καταφύγιο.”

Για να καταλήξει:

“Ότι χρειάζεται θα γίνει για να είναι ο ξενώνας αξιοπρεπής, για να είναι οι άνθρωποι μέσα σε περιβάλλον υγιεινό, με απόλυτη ασφάλεια”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...