21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Κατάσχεση αλιευμάτων που ξεπερνούν τους 21 τόνους

Ημερομηνία:

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση αλιευμάτων που ξεπερνούν τους 21 τόνους, προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αλιευτικής επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε στο λιμένα Καλών Λιμένων στο αλιευτικό σκάφος “ΑΝΝΙΚΑ ΙΙΙ” σημαίας Γκάμπιας, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε καταπλεύσει στον λιμένα Καλών Λιμένων προς ανεφοδιασμό καυσίμων – τροφίμων χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει – αναγγείλει στην οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ επιπλέον δεν διέθετε άδεια αλιείας ή μεταφοράς αλιευμάτων, δεν διέθετε συσκευή δορυφορικού εντοπισμού (VMS) και δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του να καταγράφει και να αναφέρει δεδομένα αλιευμάτων, καθώς δεν διέθετε ημερολόγιο αλιείας σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή. Επιπλέον, δεν διέθετε τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά αλιευμάτων.

Στο σκάφος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναλυτικά είκοσι ένας τόνοι και εκατόν σαράντα κιλά χελιδονόψαρου κόκκινου και χελιδόνα, εβδομήντα δύο κιλά και εξακόσια γραμμάρια γκριζοκαπονιού, ογδόντα επτά κιλά και επτακόσια γραμμάρια λούτσου, δεκατέσσερα κιλά και εξακόσια γραμμάρια ζαγκέτας και τριάντα πέντε κιλά λαγοκέφαλου.

Από την οικεία λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...