17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ηράκλειο: Μήνυση από την οικογένεια του 51χρονου – Ειδικός πραγματογνώμονας για το «φονικό» δέντρο

Ημερομηνία:

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ περίμενε ήταν σταματημένος σε φανάρι.

Παράλληλα, οι συγγενείς του 51χρονου αναμένεται να ζητήσει και τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Επίσης, στην έρευνα γύρω από τα αίτια της τραγωδίας θα συμμετάσχει και ειδικός πραγματογνώμονας από τη Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να εξετάσει το συγκεκριμένο δέντρο, που έκοψε το νήμα της ζωής στον 51χρονο.

Πέραν της εισαγγελικής παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση για τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δασών μπαίνουν δύο ερωτήματα: τόσο το αν είχαν γίνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, όσο και το αν το δέντρο είχε κάποιο πρόβλημα που οδήγησε στην πτώση.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση, πάντως, δεν προκύπτει ότι υπήρξε επίσημη αναφορά για πρόβλημα στο συγκεκριμένο δέντρο.

«Δεν είχε υποδειχθεί το συγκεκριμένο δέντρο από κανένα»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πολιτικός Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, διέψευσε ότι είχε γίνει καταγγελία και υποδείξεις για το συγκεκριμένο δέντρο ως προς την επικινδυνότητά του.

«Σε ότι αφορά την πολιτική προστασία του δήμου Ηρακλείου και τη Δημοτική Αστυνομία που καθημερινά δέχεται καταγγελίες για διάφορα προβλήματα καθημερινότητας, δεν είχε υποδειχθεί το συγκεκριμένο δέντρο από κανένα», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι «εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι από την Υπηρεσία Πρασίνου, το συγκεκριμένο δέντρο, το τεράστιο αυτό πεύκο στη Λ. Δημοκρατίας είχε ελεγχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, είχε περιποιηθεί και είχε κλαδευτεί μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και των λειτουργιών που προβλέπει η νομοθεσία, καθόσον ο επόπτης του πρασίνου είναι και γεωπόνος που παρακολουθεί αυτά τα δέντρα».

Ο Μ. Παττακός ωστόσο υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται το γεγονός, «είναι ένα τεράστιο γεγονός ένα τραγικό γεγονός, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Το δέντρο ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου, λογικό είναι και φυσικό η κοινή γνώμη να είναι ανήσυχη και να ζητάει ευθύνες και αυτές οι ευθύνες προκειμένου να αποδοθούν – αν υπάρχουν ευθύνες και όπου υπάρχουν – πρέπει να περιμένουμε με υπομονή την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει και δε θα αργήσει να ολοκληρωθεί όχι μόνο από την πλευρά του δήμου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...