20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Ο αντιεμβολιαστής έθεσε εκτός υπηρεσίας για 3 μήνες τον γιατρό και δεν είπε ούτε μια «συγγνώμη»

Ημερομηνία:

Ακριβά «πληρώνει» την επίθεση που δέχθηκε από συνοδό ασθενούς που προσπαθούσε να περιθάλψει γιατί κινδύνευε η ζωή του, ο γενικός γιατρός του Κ. Υ. Μοιρών διευθυντής ΠΕΔΥ Σταύρος Καλπαδάκης.

Όπως είπε στο ekriti ο γιατρός που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε με κάταγμα στο ισχίο και σπασμένα πλευρά, θα πρέπει να μείνει εκτός εργασίας για 3 μήνες μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να μπορεί να οδηγεί για να πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας..

«Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και ο άνθρωπος που με τραυμάτισε δεν επικοινώνησε για να μου πει ούτε ένα «συγγνώμη», ανέφερε ο ίδιος.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη ημέρα και ενώ ο γενικός γιατρός νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο o νεαρός που τον έσπρωξε πήγε ξανά στο κέντρο υγείας σαν να μη συμβαίνει τίποτα και έβγαλε μια ακτινογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, όταν νεαρός ασθενής με πολύ χαμηλό ζάχαρο πήγε στο Κ.Υ. συνοδευόμενος από ένα φίλο του.

Ο γιατρός του έκανε ένεση ινσουλίνης γιατί υπήρχε σοβαρός κίνδυνος λόγω του χαμηλού σακχάρου εκείνος όμως που ήταν εριστικός και ρωτούσε συνέχεια την αγροτική γιατρό «τι του κάνετε» ήταν ο συνοδός του, ο οποίος έλεγε «δεν θέλω να κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού».

Ξαφνικά ο ασθενής πέταξε τον ορό, το σημείο γέμισε αίματα και εκείνος έτρεξε στην έξοδο να φύγει όπου τον ακολούθησε ο γιατρός για τον πείσει να επιστρέψει πίσω να συνεχίσει την ινσουλίνη γιατί υπήρχε σοβαρό ρίσκο για την υγεία του.

Τότε ο συνοδός του τον έσπρωξε δυνατά και έφυγε τρέχοντας με τον φίλο του.

Ο γιατρός «προσγειώθηκε» στο δάπεδο κα υπέστη κάταγμα στο δεξί ισχίο και στα πλευρά, πήρε όμως παυσίπονο και επέστρεψε στο εξεταστήριο μαζί με την αγροτική γιατρό όπου συνέχισαν να βλέπουν ασθενείς .

Μετά από περίπου 5 ώρες, όπως μας είπε, έφυγε και πήγε για εξετάσεις και νοσηλεία στο Βενιζέλειο.

Το περιστατικό καταδικάστηκε από πολλούς φορείς της υγείας ενώ με απόφαση της διοίκησης της 7ης Υπε Κρήτης υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Ηρακλείου μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ