15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: 3ωρη στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στην εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες

Ημερομηνία:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 25/9 , από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης αντιδρώντας στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου να εκχωρήσει την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Όπως προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Ομοσπονδία αποφάσισε την κινητοποίηση αυτή μετά και από πρόταση-απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, σε μία προσπάθεια να προασπίσει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου που βάζει στο στόχαστρο η Δημοτική Αρχή επιχειρώντας να εκχωρήσει την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων στους ιδιώτες.

Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αφορά σε προσπάθεια Δημοτικής Αρχής να εκχωρήσει υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες. Καθίσταται λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και στους πολίτες, πώς υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ανάθεσης της καθαριότητας στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι συλλογική και μαζική και για το λόγο αυτό η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλο το προσωπικό των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης να συμμετάσχει δυναμικά στην 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Παρασκευής, αλλά και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Γουρνών, στις 9.30 το πρωί, ημέρα και ώρα αποσφράγισης των προσφορών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ