27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων λέει όχι στη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνειου για λόγους προάσπισης της Δημοσιας Υγείας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση της που απευθύνεται προς τους πολίτες των Χανίων η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων παίρνει θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνειου τασσόμενη ενάντια στην πραγματοποίηση πορείας, δίχως πάντως αυτό να αποτελει «συγχωροχάρτι» προς την κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει:

«Με τις  ίδιες λοιπόν χειρουργικές μάσκες που φορούσαμε για να προστατευτούμε από τα δακρυγόνα, με τις ίδιες χειρουργικές μάσκες ΔΕΝ θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Ο λόγος της αποχής μας είναι ένας και μοναδικός: η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σαφέστατα αυτό δεν αποτελεί «συγχωροχάρτι» για την εγκληματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια υγεία. Η ώρα που θα λογαριαστούμε πλησιάζει…».

Πιο αναλυτικά σε μήνυμά της προς τους πολίτες των Χανιων σημειώνει:

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

17 Νοεμβρίου 2020.

Και δε μας βρίσκει λιγότερο αριστερούς από άλλες χρονιές, Ούτε λιγότερο αγωνιστές. Κάθε άλλο μάλιστα.Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες των συντρόφων μας, των φοιτητών που ύψωσαν τη γροθιά τους, τη φωνή τους, τη ζωή τους ενάντια στο φασισμό.Η συνειδητή μας αποχή εδώ και μήνες από μαζικές συγκεντρώσεις μας θλίβει, μας λυπεί , μας ξενίζει.

Όμως ο αγώνας μας φέτος είναι διαφορετικός. Ένας αγώνας που τιμά το υπέρτατο αγαθό της Ζωής και της Ελευθερίας.Είμαστε λοιπόν στην πρώτη γραμμή του αγώνα αυτού για δημοκρατία , για ψωμί , παιδεία, ελευθερία, ισότητα και υγεία, μέσα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, μαχόμενοι.

Με τις  ίδιες λοιπόν χειρουργικές μάσκες που φορούσαμε για να προστατευτούμε από τα δακρυγόνα, με τις ίδιες χειρουργικές μάσκες ΔΕΝ θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Ο λόγος της αποχής μας είναι ένας και μοναδικός: η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Σαφέστατα αυτό δεν αποτελεί «συγχωροχάρτι» για την εγκληματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ενάντια στη δημόσια υγεία. Η ώρα που θα λογαριαστούμε πλησιάζει…

Οι αγώνες ενάντια στο φασισμό μας γαλούχησαν, οι αγώνες ενάντια στο φασισμό μας μεγάλωσαν και θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν και τις επόμενες γενιές, αρκεί να μείνουμε όρθιοι.

Ας δώσουμε ραντεβού του χρόνου πιο δυνατοί, πιο μαζικά , χωρίς μάσκες. Ελεύθεροι.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΓΕΣΥΧ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...