16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η ακροδεξιά Ουγγαρία ξεγέλασε τους πρόσφυγες: Νόμιζαν πως ταξίδευαν για Γερμανία και τους οδήγησαν σε κέντρα κράτησης | Βίντεο

Ημερομηνία:

Χάος επικράτησε την Πέμπτη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, ότανπρόσφυγες με κάθε τρόπο προσπαθούσαν επιβιβαστούν τρένο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Δυτική Ευρώπη, καθώς οι ουγγρικές αρχές επέτρεψαν την είσοδο ύστερα από δύο ημέρες. Οι πρόσφυγες πίστευαν πως θα φτάσουν τελικά στην Αυστρία και τη Γερμανία, ολοκληρώνοντας την οδύσσειά τους, όμως οι Ουγγρικές αρχές σταμάτησαν το τρένο στην πόλη Μπίτσκε όπου βρίσκεται το κέντρο κράτησης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ανάγκασαν τους ανθρώπους που επέβαιναν να αποβιβαστούν και να κατευθυνθούν στο κέντρο κράτησης. Δεκάδες άνθρωποι ρίχτηκαν στις ράγες, ενώ ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε έναν πατέρα να πέφτει κλαίγοντας αγκαλιά με τη γυναίκα του και το παιδί του πάνω στις ράγες για τη Δυτική Ευρώπη, αρνούμενος να παραδοθεί. Δώδεκα αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον απομακρύνουν.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=_gAxpQEm6Mk”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ok5MTXuZ6pY”]

Άλλοι πάλι έτρεχαν και άλλοι φώναζαν, κρεμασμένοι από τα παράθυρα του τρένου, «όχι στους καταυλισμούς». Δημοσιογράφοι απωθήθηκαν βίαια από το σημείο με τους αστυνομικούς να κηρύσσουν την περιοχή «ζώνη επιχειρήσεων». Πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν την υπόγεια διάβαση του σιδηροδρομικού σταθμού με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να επιβιβαστούν στο τρένο.

Σημειώνεται πως ένα ένα τρένο αναχώρησε από τον σταθμό της Βουδαπέστης το μεσημέρι της Πέμπτης με περίπου εκατό πρόσφυγες, καθώς και αστυνομικούς που φορούσαν κράνη, επισήμως με προορισμό την πόλη Γκιόρ, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στη Βουδαπέστη και τη Βιέννη και κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία.

Ο εθελοντής Μάρτον Μπιζτράι, που εργάζεται στην υποδοχή των προσφύγων στον σταθμό, πιστεύει ότι η αναχώρηση των τρένων έχει σκοπό να παγιδεύσει τους πρόσφυγες. «Νομίζω πως είναι ένα κόλπο της κυβέρνησης, της αστυνομίας και της εταιρίας σιδηροδρόμων» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Θέλουν απλώς να τους τους διώξουν από εδώ και να τους στείλουν σε καταυλισμούς. Είναι πολύ κυνικό» είπε.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=CW8o88bNvto”]

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...