14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ιγκλέσιας: Το λάθος του Τσίπρα ήταν πως πίστεψε ότι στην Ευρώπη υπήρχαν δημοκράτες

Ημερομηνία:

Ο επικεφαλής των PODEMOS μίλησε για την προσφυγική κρίση και τόνισε πως πρέπει να αυξηθούν τα κονδύλια για τους πρόσφυγες και όχι για να ενισχυθούν τα σύνορα. Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως έκανε λάθος πως πίστεψε στους “δημοκράτες της Ευρώπης” ενώ επιτέθηκε σε Ολάντ και Ρέντσι

Ο αρχηγός του Podemos σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τις κινήσεις Τσίπρα και Ολάντ. Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας κατηγορεί τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι με την οικονομική πολιτική που ασκεί ευνοεί την άνοδο της άκρας δεξιάς και ότι δεν αντιτάχθηκε στη Γερμανία.

“Αν τελικά η άκρα δεξιά με την Μαρίν Λεπέν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ και πολλοί Γάλλοι σίγουρα θα λυπηθούν που δεν στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα” στην Ελλάδα, δήλωσε.

Ο Ιγκλέσιας, ο οποίος θα βρίσκεται στο Παρίσι το Σάββατο και την Κυριακή για να μετάσχει σε συγκέντρωση ακτιβιστών, είχε πολύ σκληρά λόγια να πει για τους ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν αντιτάσσονται στην πολιτική λιτότητας την οποία πρεσβεύει η Γερμανία.

Λάθος του Αλέξη Τσίπρα που πίστεψε Ολάντ και Ρέντσι

Ο Ιγκλέσιας τόνισε ότι το λάθος του παραιτηθέντος Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συμμάχου του Podemos, ήταν ότι “πίστεψε πως υπήρχαν δημοκράτες στην Ευρώπη”, όταν προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της Ελλάδας για να θέσει τέλος στη λιτότητα.

Το λάθος “είναι ότι πίστεψε ότι ο Φρανσουά Ολάντ, αντί να ανοίξει τον δρόμο στη Μαρίν Λεπέν για να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, θα έλεγε στη Γερμανία: δεν θα προχωρήσουμε μακρύτερα. Είναι ότι πίστεψε πως ο Ματέο Ρέντσι θα έλεγε στη Γερμανία, μαζί με τη Γαλλία: καταστρέφετε την Ευρώπη, οφείλουμε να σας σταματήσουμε”, πρόσθεσε ο Ιγκλέσιας.

“Υπάρχουν πολλοί σοσιαλιστές στην Ευρώπη, ακόμη και στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που λένε: τρέχουμε προς την καταστροφή. Δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε αυτό που συνέβη στην Ελλάδα από το γεγονός ότι κάποιος σαν τον Τζέρεμι Κόρμπιν μπορεί να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία”, δήλωσε.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, που προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, έχει το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις στην κούρσα διαδοχής του Εντ Μίλιμπαντ στην ηγεσία του κόμματος στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αποδέσμευση κονδυλίων για τους πρόσφυγες, όχι για τα σύνορα

Το Podemos, το κόμμα της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς, κάλεσε παράλληλα την Ευρωπαϊκή Ένωση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες παρά για να ενισχύει την προστασία των συνόρων της από τη ροή των μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

“Στην Ευρώπη έχουμε δαπανήσει 1,208 δισεκ. ευρώ για την ενίσχυση των συνόρων και σχεδόν 700 εκατομμύρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν αντιστραφεί τα ποσά αυτά. Τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα αν αφιερώναμε τα χρήματα για να βοηθηθούν οι πληθυσμοί παρά για να υψώνουμε τείχη και φράχτες με συρματοπλέγματα”, πρόσθεσε κάνοντας αναφορά στη “φρικτή φωτογραφία με το πτώμα ενός παιδιού που μας συγκλόνισε όλους”. Η φωτογραφία ενός πνιγμένου τρίχρονου Σύρου σε μια τουρκική παραλία μονοπωλεί σήμερα τα πρωτοσέλιδα όλου του ισπανικού Τύπου.

Ο 36χρονος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, τρίτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία, θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόταση για τη μεταρρύθμιση του δικαιώματος ασύλου.

Επίσης κατήγγειλε την “ανεύθυνη” εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η οποία συνέβαλε στην επιδείνωση των προβλημάτων παρά στην επίλυσή τους. Στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, όπου οι ευρωπαϊκές δυνάμεις παρενέβησαν στο πλευρό των ΗΠΑ, “οι μιλιταριστικές πολιτικές δεν χρησίμευσαν στην επίλυση των προβλημάτων”.

Ο Ιγκλέσιας κατηγόρησε “τις πιο συντηρητικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ ότι στήριξαν την καταστροφή, την αστάθεια και την τρομοκρατία, συμβάλλοντας στην εμφάνιση οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά των συγκρούσεων”.

"google ad"

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...