20.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Η ακτινογραφία των τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη – Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την αρνητική πρωτιά των θανάτων στους δρόμους της Κρήτης κατέχει το Ηράκλειο με 17 νεκρούς στην άσφαλτο, ακολουθούν τα Χανιά με 12, το Ρέθυμνο με 5και το Λασίθι με 4

Στους τριάντα οκτώ ανέρχονται τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στην Κρήτη μετά και το τελευταίο στην περιοχή της Σούδας στα Χανιά, κατά το οποίο έχασε την ζωή της μια 55χρονη. Η σύγκρουση της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με ΙΧ αυτοκίνητο το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Αρκαδίου και Αγίου Νικολάου, στάθηκε μοιραία για την άτυχη γυναίκα.

Το δυστύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο σημείο έσπευσε  συνεργείο του Τμήματος Τροχαίας Χανίων ενώ οι διασώστες του ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκαν άμεσα χορήγησαν οξυγόνο στην 55χρονη και προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ ωστόσο δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε κατά την διακομιδή της στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

Η 55χρονη είναι 38η στη μακάβρια λίστα των θυμάτων τροχαίων στο νησί. Από τους 38, οι 30 ήταν άνδρες και οι 8 γυναίκες ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ,οι 30 ήταν οδηγοί, 4 πεζοί και 3 επέβαιναν σε εμπλεκόμενο όχημα. Από το σύνολο των δυστυχημάτων τα 14 καταγράφηκαν μέσα στις πόλεις, τα 15 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και 9 στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Την αρνητική πρωτιά κατέχει το Ηράκλειο με 17 νεκρούς στην άσφαλτο, ακολουθούν τα Χανιά με 12, το Ρέθυμνο με 5 και το Λασίθι με 4.  Φέτος ωστόσο μέσα σε περίπου τρεις μήνες της καλοκαιρινής περιόδου πεντακόσια ατυχήματα καταγράφηκαν στα Χανιά τις περισσότερες φορές με πάνω από ένα εμπλεκόμενο, ηλικίας από 19 έως 35 ετών. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα στο καλοκαίρι. Άλλοι απέκτησαν μόνιμες αναπηρίες. Όπως φαίνεται και στα στοιχεία λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθυσμό κάθε νομού, τα Χανιά αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Χανίων κ. Μιλτιάδη Καστανάκη, «υπάρχει μια σχετική βελτίωση στα νούμερα ,σημαντική, αλλά έχουμε ακόμα πάρα πολύ δρόμο να διανύσουμε. Το ζητούμενο είναι να μην φτάνει ο ασθενής στο νοσοκομείο. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία».

Στο πλαίσιο της εβδομάδας οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Χανίων σε συνεργασία με τον δήμο και την περιφέρεια Κρήτης, η διοικήτρια της Τροχαίας Χανίων κ. Μάγδα Κίτσιου σημείωσε την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας μας ως οδηγοί, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να λαμβάνονται μέτρα αυτοπροστασίας, να οδηγούμε με χαμηλές ταχύτητες και χωρίς προηγουμένως να έχουμε καταναλώσει αλκοόλ. 

Ως χώρα από την δεύτερη θέση που κατείχαμε στη λίστα των Ευρωπαϊκών χωρών με βάση τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, κατέχουμε πλέον την έβδομη, με τον αριθμό των θυμάτων ωστόσο να παραμένει υψηλός.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: 16χρονη τουρίστρια κατήγγειλε τον βιασμό της σε μπαρ

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 28χρονο μέσα...

Το ΓΕΛ Σούδας μεταξύ των 10 ομάδων φιναλίστ του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve

Tις 10 επικρατέστερες ομάδες του μαθητικού διαγωνισμού αειφόρου επιχειρηματικότητας...

Σημαντικές επιτυχία για μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων θέλει να συγχαρεί...

Καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: Τελεσίγραφο Nexans σε ΑΔΜΗΕ «ή πληρώνετε τις δόσεις ή σταματώ το έργο»

Στην αυριανή συνεδρίαση της Oλομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας...