28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Η γιαγιά από την Κρήτη που εξαπάτησε τους απατεώνες!

Ημερομηνία:

Φυλακή «κλήρωσε» για 47χρονο Βούλγαρο, ο οποίος με συνεργούς του εξαπατούσε ηλικιωμένους με τα γνωστά τηλέφωνα-πανικού. Υπερήλικη από χωριό του δήμου Μαλεβιζίου αποδείχθηκε πιο έξυπνη από τους απατεώνες. Μπήκε αμέσως στο νόημα και αντιλαμβανόμενη ότι είχε να κάνει με τις γνωστές σπείρες, εξήγησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά στην τράπεζα. Ο απατεώνας προσπάθησε να της κλείσει ραντεβού για το πρωί ώστε να μεταβούν μαζί στην τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων σε συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όμως η γιαγιά πού να κλείσει το τηλέφωνο. «Με ρωτάτε εμένα αν θα κοιμηθώ όλη τη νύχτα; Για τον εγγονό μου πρόκειται. Θα σκάσω από την αγωνία μου. Τώρα θα βρεθούμε να κλείσουμε τη δουλειά. Θα σας δώσω ό,τι χρήματα έχω και όλα τα κοσμήματά μου».

Οι απατεώνες πείστηκαν ότι η γιαγιά πράγματι «φλεγόταν» και όρισαν τόπο συνάντησης για την παράδοση των χρημάτων και των κοσμημάτων. Η ηλικιωμένη στο μεταξύ ενημέρωσε τη νύφη της να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το σχέδιο καταστρώθηκε. Αστυνομικοί περίμεναν την… άφιξη των δραστών και τελικά πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο Βούλγαρο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ. Και επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ο 47χρονος πήρε …φύλλο πορείας για τις φυλακές της Νεάπολης.

cretalive

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10 χρόνια κάθειρξη στον 43χρονο Ηρακλειώτη που σκότωσε την 31χρονη φίλη του

Σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης  την...