21.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Η ελπίδα στους αγώνες

Ημερομηνία:

Για Τρίτη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο ο λαός μας βρίσκεται μπροστά στις κάλπες. Οι εκλογές είναι γιορτή της δημοκρατίας διατυμπανίζουν τα κόμματα του συστήματος . Eίναι ευκαιρία ο λαός τώρα που έμαθε τι πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να διορθώσει τη ψήφο του τον καλεί το ΚΚΕ. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια .Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι ακυρώνονται με κανονικές θεσμικές κοινοβουλευτικές δημοκρατικές διαδικασίες !! δηλώνει ο Λαφαζάνης , ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Τελικά ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη; Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου; Οι άνεργοι, η νεολαία που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο; Η φτωχομεσαία αγροτιά που έχει μπει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα ;

Την απάντηση την δίνει με ξεκάθαρο τρόπο σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «ποιος είναι καλύτερος να κυβερνήσει ;Μια κυβέρνηση ευρείας πολιτικής συναίνεσης με κορμό τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ.»

¨Όσο αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει είναι λυμένο το ζήτημα. Πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, αυτού δηλαδή που ψήφισαν όλοι μαζί με ότι αυτό συνεπάγεται . Το τι συνεπάγεται είναι εύκολο να το καταλάβει ο καθένας μας. Παραπέρα λεηλασία των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων των εργαζομένων και του λαού. Φτώχεια , εξαθλίωση, ανεργία, τρομοκρατία, καταστολή και φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής . Πολιτική εκποίησης και λεηλασίας της δημόσιας περιουσίας στα ξένα αρπαχτικά του κεφαλαίου.

Στις 20 Σεπτέμβρη θα κριθεί επίσης με ποια κυβέρνηση η χώρα θα συνεχίσει να είναι αεροπλανοφόρο των φονιάδων, που θα εκπληρώνει στο ακέραιο τις «υποχρεώσεις» της απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνονατοϊκούς αφέντες. Που θα είναι έτοιμη να αποδεχτεί και να προσθέσει νέα ακόμη σκληρότερα μέτρα ενάντια στο λαό έτσι όπως θα απαιτούν οι λεγόμενοι εταίροι Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και ΔΝΤ.

Ανησυχούν οι δυνάμεις του συστήματος μήπως το αποτέλεσμα της κάλπης περιπλέξει ακόμη παραπέρα τα πράγματα και υπάρξει πολιτική αστάθεια,ακυβερνησία!!

Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα όλοι τους (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ ) δίνουν όρκους πίστης, ότι θα συναινέσουν να βρεθεί λύση. Ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωσε, ότι ακόμη και από τη θέση της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει και θα προωθήσει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου!!

Με εκβιασμούς και με ψέματα θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος και χωρίς αυτά έρχεται η καταστροφή. Ότι τα αρπαχτικά του ξένου κεφαλαίου, οι ιμπεριαλιστές, οι φονιάδες των λαών θέλουν να μας σώσουν και είναι εταίροι.

Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι και σπασμένο το ηθικό. Ντόπια και ξένα κέντρα του συστήματος προετοιμάζουν μια κυβέρνηση με προκαθορισμένα καθήκοντα και με στόχο ο λαός να κρατηθεί με κάθε μέσο στο περιθώριο. Ακόμη δεν έγιναν οι εκλογές και γίνεται συζήτηση για «καταξιωμένα στελέχη» , που πρέπει να καταλάβουν θέσεις υπουργών ή γραμματέων υπουργείων. Ακόμη και η Χ.Α , αυτό το φασιστικό μόρφωμα με τις πιο μαύρες ιδέες μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη εφεδρεία του συστήματος στο μέλλον.

Αν λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα και κατά την γνώμη μου είναι ακριβώς έτσι, πρέπει με έναν ανάλογο τρόπο( για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους ) να σταθούν ο λαός και η νεολαία απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα:

• Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να σπάσει, όσο γρηγορότερα γίνεται, το κλίμα της απογοήτευσης και του φόβου.

• Να διδαχθούμε από την ιστορία των αγώνων του κινήματος στη χώρα, αλλά κι παγκόσμια , που μας δείχνει ότι τίποτε δεν χαρίζεται , αλλά καταχτιέται μ’ αγώνες.

•Η αποκάλυψη και η χρεοκοπία των κομμάτων του συστήματος και ίδια η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε φορέα της επίθεσης να μην οδηγήσει σε παραίτηση απ’ τη ανάγκη της οργάνωσης και της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής μας.

• Να απορρίψουμε τις εκλογικές αυταπάτες, τους εύκολους , αλλά και αδιέξοδους δρόμους που για άλλη μια ακόμη φορά μας καλούν να ακολουθήσουμε διάφορες ρεφορμιστικές δυνάμεις . Τη ζωή μας θα την κερδίσουμε στο δρόμο του αγώνα ,στη σύγκρουση με τις δυνάμεις του συστήματος και του ιμπεριαλισμού και όχι στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τα μνημόνια δεν θα καταργηθούν με προτάσεις νόμου στο κοινοβούλιο.

Είναι δύσκολα τα πράγματα για το λαό; Κανένας δεν ισχυρίζεται το αντίθετο. ¨Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Βιάστηκαν όσοι έτρεξαν να μας το πουν. Οι λαοί, ο δικός μας λαός, θα ξαναβγούν στο δρόμο του αγώνα, γιατί η μπόχα αυτού του συστήματος είναι πλέον ανυπόφορη. Και εμείς ,όλοι που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε με την επανάσταση και το σοσιαλισμό οφείλουμε να το αντιληφθούμε, να το πιστέψουμε και να ανταποκριθούμε ανάλογα. Να πάρουμε πρωτοβουλίες κοινής δράσης και να συμβάλλουμε ώστε να οικοδομηθεί ένα πλατύ μέτωπο πάλης ενάντια στην εξάρτηση και τη βαρβαρότητα του συστήματος .

Χαρτζουλάκης Γιάννης

Υπ. βουλευτής

ΚΚΕ (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ εκλογική συνεργασία

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...