17.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο αίτημα για ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης Χανίων:

Η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, στις Βρυξέλλες,  με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάζει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της σε αυτές, με αποκορύφωμα το κοινό αίτημα των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας, με το οποίο αποφασίστηκε να αναπτυχθούν άμεσα στο Αιγαίο ΝΑΤΟικές δυνάμεις – σε πρώτη φάση τα πλοία της μόνιμης ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ «Standing NΑΤΟ Maritime Group 2» (SNMG2), υπό γερμανική διοίκηση και με τη συμμετοχή και τουρκικού πλοίου – με αποστολή τη διεξαγωγή επιχείρησης αναγνώρισης, επιτήρησης κι ανάσχεσης «παρανόμων διάπλων», σε «συνεργασία» με τις αντίστοιχες εθνικές αρχές Ελλάδας και Τουρκίας, για την αντιμετώπιση των «δικτύων διακινητών».

Τεράστιες ευθύνες αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εμπλέκει βαθύτερα το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Όταν μάλιστα η Λυκοσυμμαχία δεν αναγνωρίζει τα εθνικά μας σύνορα.

Η ταυτόχρονη παρουσία της FRONTEX σε συνδυασμό με την ευθύνη από τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, της πρώτης καταγραφής και ταυτοποίησης των ξεριζωμένων μόνο θετικά μηνύματα δεν μπορεί να έχει για το πως οραματίζονται την λύση του προβλήματος οι «σύμμαχοι» μας.

Ο μόνος δρόμος αντίστασης και ανατροπής και αυτής της άθλιας πολιτικής που ξεθεμελιώνει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας στο βωμό των κερδών των ιμπεριαλιστών, είναι ανάπτυξη ενός ρωμαλέου κινήματος με σαφή ταξικά χαρακτηριστικά που δεν θα αντιπαλεύει μόνο για μισθούς και συντάξεις αλλά και για όλα τα παραπάνω.

Οι αγώνες, που το τελευταίο διάστημα, δίνονται και στο τόπο μας, των αγροτών, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, για τον νόμο λαιμητόμο, που διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, έχουν ένα χαρακτηριστικό, συσπειρώνουν τον κόσμο.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί όλους τους φίλους, μέλη και οπαδούς της σε παραπέρα άνοδο αυτών των αγώνων και με άλλες μορφές πάλης, γιατί όπως προείπαμε, μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...