17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Εφορία χρέωσε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ σε αγέννητο παιδί

Ημερομηνία:

Γονείς ανακάλυψαν ότι, η ανήλικη κόρη τους χρεώθηκε από την Εφορία οφειλές 10.000 ευρώ, ως προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που απεβίωσε προτού εκείνη γεννηθεί!

Οι οφειλές «βάραιναν» τους γονείς του παιδιού, ως κηδεμόνες του, και αφορούσαν κληρονομιά, την οποία η σύζυγος και τα τέκνα της αποβιωσάσης γιαγιάς, έχουν αποποιηθεί!

Η απίστευτη αυτή ιστορία, για την οποία ήδη οι γονείς έχουν κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες δια της δικηγόρου τους, ξεκίνησε όταν στο τέλος Ιουλίου 2022 κοινοποιήθηκε στην 35χρονη μητέρα του παιδιού «ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας της ΑΑΔΕ (τμήμα δικαστικού και νομικής υποστήριξης ΔΟΥ Ρόδου), με θέμα τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Με το έγγραφο αυτό, ενημερώθηκε η 35χρονη ότι, από έλεγχο που είχε γίνει στα μέσα Ιουλίου 2022 στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διαπιστώθηκε ότι, εκκρεμούσαν οφειλές της, οι οποίες μάλιστα «κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, λόγω μη καταβολής τους εντός των νόμιμων προθεσμιών».

Ως αιτιολογία, για τις οφειλές αυτές σύμφωνα με την ειδοποίηση της ΑΑΔΕ ήταν ότι, η 35χρονη ασκεί γονική μέριμνα στο πεντάχρονο παιδί της, το οποίο φέρεται να είναι προσωρινή κληρονόμος της γιαγιάς της, που πέθανε όταν εκείνο ήταν αγέννητο!

Στην ίδια ειδοποίηση αναφερόταν ότι, το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 10.690 ευρώ και από αυτά, το ποσό των 5.793 αποτελεί το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο της βασικής οφειλής, ενώ οι 4.898 ευρώ είναι προσαυξήσεις και τόκοι.

Ωστόσο αυτό, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός, ότι, τόσο η 35χρονη όσο και ο αδελφός και ο πατέρας της έχουν προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς της μητέρας τους, λίγους μήνες μετά τον θάνατό της. Ειδικότερα, η γιαγιά απεβίωσε το Μάρτιο του 2017 και διαδοχικά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, τα παιδιά και ο σύζυγός της προχώρησαν τις διαδικασίες και αποποιήθηκαν την κληρονομιά της. Τότε η 35χρονη ήταν έγκυος τριών μηνών στο παιδί της, για το οποίο ως κηδεμόνας η ίδια και ο σύζυγός της καλούνται να καταβάλουν το ποσό άνω των δέκα χιλιάδων ευρώ!

Ήδη το ζευγάρι έχει κινηθεί νομικά και απέστειλε εξώδικο προς την Εφορία της Ρόδου, το οποίο έχει κοινοποιήσει τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όσο και στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων σε αυτό, την ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας δε δύναται να βεβαιωθεί οφειλή στο ανήλικο παιδί, για κληρονομιά και φυσικά ούτε στους κηδεμόνες του.

Όπως δε χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο, το ανήλικο παιδί «είναι κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, όταν ενηλικιωθεί, έχει προθεσμία εντός της ετήσιας προθεσμίας του άρθρου 1912 ΑΚ να αποποιηθεί την ως άνω κληρονομία».

Και επειδή το παιδί είναι «ανήλικη και κληρονόμος με το ευεργέτημα της απογραφής, δεν κληρονομεί το παθητικό της κληρονομιάς της αποβιωσάσης γιαγιάς της», ζητείται «να τηρηθεί η Ελληνική Νομοθεσία και να ακυρωθεί η ατομική ειδοποίηση καταβολής- υπερημερίας, όπως παραλείψετε στο μέλλον να βεβαιώσετε οφειλές προερχόμενες από την κληρονομία της αποβιωσάσης (γιαγιάς) στο φορολογικό μητρώο της 35χρονης, ως ασκούσας τη γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου της, καθώς και όπως απόσχετε από οποιαδήποτε άλλη παράνομη και καταχρηστική ενέργεια».

rodiaki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...