20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η ινδική μετάλλαξη μπλοκάρει τον ερχομό των Βρετανών: “Καταστροφικό πλήγμα” για τον τουρισμό

Ημερομηνία:

Φόβους για μπλόκο της τουριστικής αγοράς από τη Μεγάλη Βρετανία λόγω της ινδικής μετάλλαξης εκφράζουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Ορατός ο κίνδυνος να μπλοκαριστεί μερικώς ή ολικώς βρετανική αγορά προς την Ελλάδα καθώς απελαύνει η ινδική μετάλλαξη της COVID-19.

Σύμφωνα με τουριστικούς πράκτορες και φορείς της αγοράς, με τους οποίους μίλησε το Sputnik, η τάση που δημιουργείται από τουριστικά γραφεία έως τις κυβερνήσεις είναι να κατευθύνονται οι τουρίστες σε πράσινες ή αλλιώς COVID free περιοχές και κράτη.

Έως σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στο «πορτοκαλί» για τους Βρετανούς και το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα προτιμηθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι αποφασίσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα για διακοπές κατά την επιστροφή τους, θα πρέπει να τεθούν υποχρεωτικά σε καραντίνα.

Την άποψη ότι είναι υπαρκτός ο φόβος για σημαντικό χτύπημα στον τουρισμό εκφράζει στο Sputnik ο Γιώργος Ακριτίδης, διευθυντής του τουριστικού οργανισμού Ambotis.

«Η ινδική μετάλλαξη είναι πολύ πιθανό να πλήξει τον τουρισμό από τη Μεγάλη Βρετανία προς τις άλλες χώρες. Η βρετανική αγορά είναι μεγάλη αγορά τόσο για τη νησιωτική όσο και για την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά. Τον τελικό λόγο δεν έχει η Ελλάδα, αλλά η βρετανική κυβέρνηση» προσθέτει μεταξύ άλλων.

Οι Βρετανοί προτιμούν και ηπειρωτική Ελλάδα

Για ένα καταστροφικό πλήγμα κάνει λόγο ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, σχολιάζοντας στο Sputnik τις αναβολές άρσης των περιορισμών από την πλευρά της Βρετανίας.

Αν και το Πήλιο είναι τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, φαίνεται ότι πολλοί Βρετανοί έδιναν (τα χρόνια πριν την πανδημία) ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ του προορισμού.

«Μάλιστα υπάρχει απευθείας πτήση από το Γκάτγουικ στην περιοχή μας. Δεν προτιμούν μόνο τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα το καλοκαίρι. Οι ημερομηνίες όμως της άρσης των περιορισμών αλλάζουν διαρκώς, τροποποιώντας και τα πλάνα των Βρετανών. Από τις 29/5 πήγαμε στις αρχές Ιουνίου και από εκεί στα τέλη του» αναφέρει ο κ Ζαφείρης.

Και υπογραμμίζει: «Στόχος μας πρέπει να είναι να “πρασινίσουμε” τη χώρα μας, αφού προς τα εκεί κατευθύνεται η τάση του παγκόσμιου τουρισμού».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ινδική μετάλλαξη φαίνεται να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες και αυτό είναι που προβληματίζει τους ειδικούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ