15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηχητικό κανόνι στον Έβρο: Το νέο “όπλο” της ΕΛ.ΑΣ. και οι αντιδράσεις και αστυνομικών

Ημερομηνία:

Η αστυνομία στα σύνορα έχει ένα νέο όπλο στα χέρια της προκειμένου να αποτρέπει την είσοδο μεταναστών από τα χερσαία σύνορα, ωστόσο, το ηχητικό κανόνι προκαλεί αντιδράσεις και εντός της αστυνομίας.

Η ελληνική αστυνομία προκαλεί εκρήξεις εκκωφαντικού θορύβου από θωρακισμένο όχημα στα σύνορα με την Τουρκία. Τοποθετημένη στο όχημα, η συσκευή μεγάλης εμβέλειας ή όπως αποκαλείται «ηχητικό κανόνι» έχει το μέγεθος μικρής τηλεόρασης αλλά την ένταση ενός κινητήρα τζετ.

Το ηχητικό κανόνι είναι ένα από τα πολλά φυσικά και πειραματικά νέα ψηφιακά εμπόδια που δοκιμάζονται στα σύνορα και στοχεύουν στην ανάσχεση της παράνομης εισόδου στην ΕΕ, όπως αναφέρει το AP.

Το νέο απόκτημα της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα, πάντως, προκαλεί ανησυχία, καθώς η ΕΕ φέρεται να έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για τη χρήση του. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άνταλμπερτ Γιαντζ ανέφερε, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ότι η Κομισιόν θα «ζητήσει πληροφορίες από την Αθήνα» σχετικά με τη χρήση των LRAD και υπογραμμίζει ότι η χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε ενδεχομένως να παραβιάζει τους νόμους της ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι στο χέρι των χωρών-μελών να αποφασίσουν πώς θα διαχειρίζονται τα σύνορά τους, ωστόσο, θα πρέπει η προσέγγιση να συμφωνεί με τα «ευρωπαϊκά θεμελιώδη δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην αξιοπρέπεια».

Αντιδράσεις σημειώνονται και από την «Πρωτοβουλία Αστυνομικών» που τάσσεται κατά της αγοράς και το χαρακτηρίζει ως «κανόνι κατά του λαού».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνεται ότι «την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στην Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν την καταστολή κατά άοπλων πολιτών».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ