13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η κατάρρευση του τουρισμού συμπαρασύρει και τους αγρότες – Δεν έχουν πού να διαθέσουν τα προϊόντα τους

Ημερομηνία:

Ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας έχουν βυθιστεί στο βόθρο της σκανδαλολογίας προσπαθώντας να πείσουν τους πολίτες ότι είναι πιο ηθικά και καθαρά, η αγορά στενάζει και τα προβλήματα είναι τεράστια.

Η κατάρρευση του τουριστικού τομέα δεν αφορά μόνο τα επαγγέλματα που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό, όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αλλά και άλλες ομάδες οι οποίες εξαρτώνται από την ύπαρξη τουρισμού. Μεταξύ αυτών που πλήττονται είναι τα μικρά καταστήματα που πωλούν σουβενίρ και άλλα καταστήματα σε τουριστικές περιοχές με πολύ υψηλά ενοίκια.

Υπάρχουν όμως και οι αγρότες που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία καταστροφή. Βλέπετε, ένα μεγάλο τμήμα της παραγωγής του κατευθυνόταν σε ξενοδοχεία και εστιατόρια με τα οποία είχαν προχωρήσει σε συμφωνίες για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Τώρα όμως πάρα πολλά ξενοδοχεία είναι κλειστά, και το προϊόν έχει μείνει στα χέρια τους δίχως να υπάρχουν αγοραστές.

Η ζημιά είναι τεράστια αφού στην προσπάθειά τους να βρουν αγοραστές ρίχνουν πάρα πολύ χαμηλά τις τιμές δίχως να υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να διαθέσουν το προϊόν τους.

Οι κινήσεις που κάνουν οι πολιτικές αρχές του τόπου, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, είναι ανεπαρκείς.

Και τοπικά, οι δήμαρχοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι πολίτες δίχως χρήματα στις τσέπες τους, είναι πολίτες που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Μία πολύ πιθανή κατάρρευση των εσόδων στους δήμους, θα έχει μεγάλες συνέπειες στο επίπεδο της ζωής όλων μας. Γι’ αυτό είναι σήμερα πιο αναγκαίο από ποτέ να στηριχθούν οι συμπολίτες μας ώστε η χασούρα να μη μεταφραστεί σε οριστική απώλεια θέσεων εργασίας και σε λουκέτα επιχειρήσεων.

Πρέπει να στηριχθούν για έναν ακόμη λόγο. Για να μη δούμε ένα τσουνάμι εξώσεων και πλειστηριασμών που θα μας γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Είναι τέτοια η κρισιμότητα της πραγματικότητας.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ