17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Η Κρήτη “εθνικό παράδειγμα στη διαχείριση του προσφυγικου” – Βράβευση αρχών του νησιού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ – “Ναι” στη συνέχιση του προγράμματος από τον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Αρχικά κάποιοι ειχαν αντιδράσει, όμως όσο περνούσε ο χρόνος έγινε ξεκάθαρο σε όλους οτι η λύση που προκρίθηκε στην Κρήτη ήταν η καλύτερη για όλους και με το μικρότερο οικονομικό κόστος. Με αυτό τον τρόπο, η Κρήτη πλέον αποτελεί εθνικό παράδειγμα στη διαχείριση του προσφυγικού.

Στο Δημαρχείο Ηρακλείου της Λότζια πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις παρουσία υψηλών προσώπων για το προσφυγικό. Οι φορείς της Κρήτης βραβεύτηκαν για την συμβολή τους στην πετυχημένη υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων “ESTIA”

“Καταφέρατε να καταστήσετε την Κρήτη ένα εθνικό παράδειγμα στη διαχείριση του προσφυγικού. Ένα παράδειγμα που πέρασε και από τα σύνορα της χώρας σας. Πολλές φορές η σωστή δεν είναι και η εύκολη απόφαση. Εσείς όμως εδώ στην Κρήτη πήρατε τη σωστή απόφαση και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσετε να στηρίζεται την προσπάθεια αυτη” ήταν τα λόγια του Αναπληρωτή Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Τζέισον Χεπς.

Για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων βραβεύτηκαν τα παρακάτω πρόσωπα:

  • Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης
  • Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου
  • Ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, ως πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου
  • Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Χανίων ωστόσο απουσίαζε και το βραβείο παρέλαβε Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής.
  • Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ως εκπρόσωπος του Δήμου Μαλεβιζίου
  • Ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Σητείας

Σημειωνουμε ότι εκ μέρους του Δήμου Χανιων παρευρέθηκε, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, όπου παρέλαβε το βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Κατά την παραλαβή του βραβείου η κ. Ζερβουδάκη δήλωσε:

“Είναι τιμή για τον Δήμο Χανίων να συνεχίζει ένα πρόγραμμα αξιόλογο για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η ένταξη αυτών των ανθρώπων στην καθημερινότητα και κοινωνία μας”.

Κατέληξε τονίζοντας ότι:

“θα σταθούμε, σαφώς, αρωγοί στη συνέχιση του προγράμματος”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...