20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών”, λεει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπορων: Ζητά νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων Χανίων ζητά την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας με νομοθεσία:

Το προεδρείο του Εμπορικού συλλόγου Χανίων στο δελτίο τύπου στις 10/5/2021 «νοιώθει ικανοποίηση» που «επέβαλε» το κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη μας την Κυριακή 9/5/2021. Λενε την μισή αλήθεια γιατί η άλλη μισή κρύβεται στην απόφαση της περιφέρειας που ορίζει ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα Χανιά είναι από 1-15 Μάρτιου και όχι από 1-15 Μάιου άρα με βάση αυτή την απόφαση λοιπόν αυτό που προβλέπεται από την νομοθεσία για την Κυριακή 9/5 και για όλα τα καταστήματα της πόλης μας είναι να παραμείνουν κλειστά.

Να λείπουν λοιπόν τα πανηγύρια και οι χαρές ότι «δάμασαν» τους «παράγοντες τις αγοράς» της πόλης μας . Θεωρούν μάλιστα ότι οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι για χάρη της λειτουργείας της αγοράς επέδειξαν «ωριμότητα» και μπορούν τελικά να συνυπάρξουν μια χαρά με τις πολυεθνικές.

Μας λένε δηλαδή ότι με τους όρους που επιβάλουν οι πολυεθνικές στην αγορά (ανταγωνισμός ,άνιση φορολογία ,ωράρια κ.α.) θα επιβιώσουν και οι μικροί και οι μεγάλοι. Αποφαίνονται ότι όταν η «αγορά λειτουργεί ομαλά» τότε «δημιουργεί ασφάλεια και αισιοδοξία στο αγοραστικό κοινό».

Ευγενείς πόθοι η αφέλεια από την μεριά του προεδρείου όταν το απελευθερωμένο ωράριο που έχουν επιβάλει οι πολυεθνικές ξεκινάει από τις 7:00 π.μ. μέχρι στις 21:00 μ.μ. για όλο τον χρόνο. Να συμπληρώσουμε εδώ επίσης και την κατάργησή της Κυριακάτικης αργίας που αποτελούσε χρόνια απαίτηση του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και έχει γίνει πράξη από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε τους συναδέλφους λοιπόν να προβληματιστούν ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε ύστερα από 15 μήνες πανδημία. Ναι έκλεισαν και οι πολυεθνικές για μια Κυριακή .Τις υπόλοιπες όμως μέρες και Κυριακές του χρόνου που έχουν ανοιχτά από το πρωί μέχρι το βραδύ (νόμιμα) μπορούν να τους ανταγωνισθούν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι;

Το προτεινόμενο καλοκαιρινό ωράριο που ο εμπορικός σύλλογος ανακοίνωνε κάθε χρόνο (εδώ και δεκαετίες )γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από το προεδρείο του συλλόγου ;
Στο όνομα τις κρίσης και της αναδουλειάς σπρωχνόμαστε να ακολουθήσουμε την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούταν η προσπάθεια του προεδρείου του εμπορικού συλλόγου πέρση για συνεχόμενο –απελευθερωμένο ωράριο που οι συνάδελφοι , σωστά ,απέρριψαν στην πράξη.

Αλήθεια συνάδελφοι μπορούμε στην αγορά που τους όρους τους επιβάλουν οι πολυεθνικές εμείς να θεωρούμε ότι μικροί και μεγάλοι ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία για τον αγώνα της επιβίωσης ; Μπορούμε σε μια αγορά με απελευθερωμένα ωράρια να επιβιώσει (οικονομικά και βιολογικά) ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός έμπορος;

Ναι συνάδελφοι θέλουμε ανθρώπινα ωράρια. Θέλουμε την κατάργηση της απελευθέρωσης των ωραρίων. Θέλουμε την νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας .Τα θέλουμε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τον κάθε συνάδελφο, αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ,να διεκδικήσουμε συλλογικά μέτρα που θα βάζουν φρένο στις ορέξεις των πολυεθνικών και των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου Χανίων εκλεγμένα με την Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων Χανίων

Βουρλακης Νίκος
Κανδηλιερακης Γιώργος
Μπινια Ιωάννα

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...