15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Κρήτη παραμένει ο βασικός προορισμός των Σκανδιναβών

Ημερομηνία:

Επιστρέφουν στον αγαπημένο τους προορισμό την Κρήτη, οι Σκανδιναβοί επισκέπτες, οι οποίοι για χρόνια αποτελούσαν παραδοσιακούς επισκέπτες του νησιού. Όπως, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου απολογισμού, η εμπορική διευθυντήρια του ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo Νίνα Χόρνεβαλ, η Κρήτη ήταν, είναι και θα είναι, ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός προορισμός για τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι μάλιστα εμφανίζουν μεγάλη δυναμική στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες που φτάνει το 30%. 

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις της η Εμπορική Διευθύντρια του ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo στη Σκανδιναβία κ. Νίνα Χόρνεβαλ, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Κρήτη αποτελούν διαχρονικά τον αγαπημένο προορισμό των Σκανδιναβών. Αναφερόμενη δε, στη φετινή σεζόν φανερά ικανοποιημένη υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας δηλώσω με χαρά ότι πάμε πολύ καλά. Η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη. Εκεί που πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και το φθινόπωρο είχαν αρχίσει οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 ξαφνικά ήρθε η μετάλλαξη «Όμικρον» του κορωνοϊού και όλα πάγωσαν μέχρι και τα Χριστούγεννα. Μετά την Πρωτοχρονιά ξανάρχισαν οι κρατήσεις να μπαίνουν και μάλιστα, πήγαιναν αρκετά καλά, ώσπου η Ρωσία μας έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Ουκρανία και με απειλές προς τη Σκανδιναβία. Εκεί διαπιστώνουμε ένα δισταγμό στη συμπεριφορά των πελατών. Παρόλα αυτά, τούτη τη στιγμή πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά και οι κρατήσεις είναι σε καλύτερο επίπεδο σε σχέση με το 2019».

Η κ. Χόρνεβαλ υπογράμμισε ότι βασικός προορισμός των Σκανδιναβών στην Ελλάδα είναι η Κρήτη, η οποία είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός προορισμός εδώ και πολλά χρόνια για τους Σκανδιναβούς», τονίζοντας στη συνέχεια ότι «αν δεν γίνουν απίστευτα λάθη ή απρόοπτα η Κρήτη θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να παίζει αυτό το σημαντικό ρόλο».

Αναφερόμενη στον αρχικό σχεδιασμό είπε μεταξύ άλλων: «Το αρχικό σχέδιο ήταν να ταξιδέψουν 500 χιλιάδες Σκανδιναβοί μόνο με την Apollo. Επειδή όμως είχαμε αυτά τα προβλήματα από την αρχή και χάσαμε χρόνο, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε πτήσεις τον Απρίλιο και το Μάιο. Αυτό θα μας φέρει λίγο πίσω και θα φτάσουμε τις 400 με 430 χιλιάδες περίπου επισκέπτες» είπε, αναφέροντας ότι οι προγραμματισμένες πτήσεις για Κρήτη είναι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου».

Εξετάζοντας την πιθανότητα για μεγαλύτερους αριθμούς σημείωσε ότι αυτή, «είναι στην πιθανότητα που προσφέρεται να κλείσουμε θέσεις στα αεροπλάνα της γραμμής». Η Εμπορική Διευθύντρια του ταξιδιωτικού οργανισμού Apollo είπε ότι στην Κρήτη οι επαναλαμβανόμενοι Σκανδιναβοί πελάτες φτάνουν το 30%, ενώ σημείωσε ότι οι μεγαλύτερες αγορές για την Apollo είναι η Σουηδία, η Νορβηγία αλλά και η Δανία, ενώ για τους Φινλανδούς ανέφερε ότι ανήκουν σε μικρότερη αγορά.

Κλείνοντας η ίδια αναφέρθηκε στην ακρίβεια την οποία χαρακτήρισε μεγάλη απειλή. «Παρακολουθώ στενά τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το φαινόμενο είναι παγκόσμιο».

Μανώλης Τσακαλάκης: «Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τα νούμερα του 2019»

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου κ. Μανώλης Τσακαλάκης, η εικόνα των Σκανδιναβών είναι σαφώς καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. «Επανακάμπτουν, και πιστεύουμε ότι θα πλησιάσουμε τα νούμερα του 2019 τα οποία ήταν καλά για όλους μας και στο αεροδρόμιο Χανίων και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου», ενώ υπογράμμισε: «Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τα νούμερα του 2019.»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Φέτος ξεκινήσαμε καλά, υπό την έννοια ότι τα προηγούμενα χρόνια Απρίλιο και Μάιο δεν είχαμε καθόλου κίνηση. Το μισό εκατομμύριο που έχουμε φέτος σίγουρα είναι ένα μεγάλο συν. Παρόλα αυτά δεν είμαστε ικανοποιημένοι, σύμφωνα με τα νούμερα τα οποία είχαμε προϋπολογίσει. Αν θυμάστε το Νοέμβριο που μας πέρασε ήμασταν εξόχως ενθαρρυντικοί και πάρα πολύ αισιόδοξοι. Στη συνέχεια με όλα αυτά που συνέβησαν και ανακόψανε τη ροή των κρατήσεων, μείναμε συγκρατημένα πλέον αισιόδοξοι».

Κλείνοντας ο κ. Τσακαλάκης ανέφερε: «Είμαστε ακόμα εντός στόχων και πιστεύω ότι αν δεν μεσολαβήσει κάτι παράξενο και αναπάντεχο θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το 80% των αφίξεων του 2019, το οποίο ήταν και ο πρωταρχικός μας στόχος».

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...