22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κάλεσμα σε ανοικτή σύσκεψη τη Δευτέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών για διοργάνωση Αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ημερομηνία:

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί οργανώσεις – συλλογικότητες και αγωνιστές του αντιβασικού – αντιπολεμικού κινήματος των Χανίων σε ανοικτή σύσκεψη τη Δευτέρα 20 Ιούνη στις 8.00μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών για διοργάνωση Αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

Σε σχετικό κειμενο αναφέρει τα εξής:

Ο νέος Ναύσταθμος στη Σούδα που επισπεύδεται η κατασκευή του και όλες οι στρατιωτικές υποδομές στον κόλπο και ευρύτερα, όπως και σ’ όλη τη χώρα είναι στη διάθεση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και υπηρετούν την κατεύθυνση μετατροπής της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Σε μια εποχή που στη σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ  γίνεται λόγος ως και για χρήση πυρηνικών και η σύγκρουση στην Ουκρανία άνοιξε τη συζήτηση ως και για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αυτός ο ρόλος της χώρας κάνει ιδιαίτερα τη Σούδα πολεμικό στόχο και μαγνήτη ολέθρου.

Η αποστολή βαρέων όπλων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΝΑΤΟ και η συνολικότερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ βάζει επικίνδυνα τη χώρα στη διακεκαυμένη ζώνη του πολέμου που γεννά ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός πολύ ευρύτερα από την Ουκρανία.

Ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ντόπιας αστικής τάξης με την τουρκική αστική τάξη οξύνεται ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της εμπλοκής. ΗΠΑ- ΝΑΤΟ αξιοποιούν αυτό τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων για όμορους ρόλους στην περιοχή.  Ενισχύουν έτσι την επιρροή τους και την αξιοποίηση ολάκερης της περιοχής στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, την ίδια ώρα που αποσπούν δις για παραγγελίες στην ατελείωτη κούρσα εξοπλισμών..

Όσο θολό είναι το τοπίο των εξελίξεων στο μακελειό της Ουκρανίας που επιδεινώνει την επίθεση σ’ όλο το φάσμα της ζωής των εργαζόμενων παγκόσμια, άλλο τόσο είναι ξεκάθαρο πως η νατοϊκή σύνοδος κορυφής στις 29- 30 Ιούνη θα διατρανώσει την ενίσχυση των ΗΠΑ στην Ευρώπη και θα ενισχύσει την κατ’ αντιπαράταξη με το ρώσικο ιμπεριαλισμό συσσώρευση των πιο επικίνδυνων όπλων από τη Φιλανδία πλέον και τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα. Ακόμη και στην περίπτωση προσωρινού παγώματος ξανά του πολέμου στην Ουκρανία, νέους πιο επικίνδυνους γύρους πολέμων γεννά η αθεράπευτη κρίση του καπιταλισμού που θρέφει τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό σε όλο και πιο διευρυμένα πεδία και περιοχές. Παράλληλα διογκώνονται ήδη η φτώχεια λόγω  ακρίβειας και η ένταση της εκμετάλλευσης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου που αξιοποιώντας τους συσχετισμούς επιβάλλουν τη βαρβαρότητα σ’ όλο το φάσμα της ζωής των εργαζομένων.

Δε μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στις νέες μεθοδεύσεις που κυοφορούνται ενόψει της νατοϊκής συνόδου. Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό ευθυγραμμίζεται πρωτόγνωρα στις νατοϊκές υποχρεώσεις, όμως αυτό ξεκάθαρα μόνο δεινά επιφυλάσσει για την εργαζόμενη πλειοψηφία. Οι εργαζόμενοι που παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας πρέπει να παλέψουν για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην πολιτική της ακρίβειας και της λιτότητας. Πρέπει ταυτόχρονα να παλέψουν για την ειρήνη ενάντια στην εμπλοκή στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Όσο καθυστερούμε ο καρκίνος των βάσεων στη Σούδα γίνεται κυριολεκτικά μαγνήτης ολέθρου.

  • Κόντρα στη μισαλλοδοξία των κυρίαρχων να δυναμώσει η φιλία ελληνικού και τουρκικού λαού.
  • Να πολεμήσουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών
  • Καμιά εμπλοκή – έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...