19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν ΕΤΑΠ και δράσεις του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν οι τελικές διαδρομές.

Η Κρήτη, ύστερα από 11 χρόνια, έχει την τιμητική της στον επικείμενο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας με στόχο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να μονοπωλήσει τα επόμενα χρόνια τη διεθνή αγωνιστική ποδηλασία. Τα μέλη «Cycling Greece», η Οργανωτική Επιτροπή που συστάθηκε για να υλοποιήσει την αναβίωση του Γύρου, ολοκληρώνουν αυτές τις ημέρες ενέργειες και επαφές στην Κρήτη για τις αγωνιστικές διαδρομές και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστικού επιπέδου εκδήλωση, ο οποίος φέτος είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας αξιολογημένη ως 2,1 Tour και ευελπιστεί να αναβαθμίζεται διαρκώς τα επόμενα χρόνια.

Στην Κρήτη βρέθηκαν ο διευθυντής του αγώνα Βλαδίμηρος Πέτσας, με τον συντονιστή σηματοδότησης του race Γιάννη Δαφούλη και επιθεώρησαν τους χώρους της παρουσίασης των ομάδων, στις 26 Απριλίου στο Ηράκλειο, καθώς και της εκκίνησης του 1ου ΕΤΑΠ. Παράλληλα, είχαν επαφές με αρμόδιους από την τοπική αυτοδιοίκηση σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ η πόλη που θα «ανοίξει τον χορό» των παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Οι ποδηλάτες, που προέρχονται από 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, θα αγωνιστούν σε συνολικά 5 ΕΤΑΠ. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Ποδηλασίας, αποκτά έναν ποδηλατικό γύρο αντάξιο της αθλητικής της παράδοσης και της απαράμιλλης ομορφιάς των τοπίων της, με το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός που σχεδιάζει να δώσει τουριστική ώθηση σε κάθε πόλη που θα περάσει το λαμπερό πελοτόν, με πρώτιστο μέλημα την εγκαθίδρυση του ποδηλάτου στην νοοτροπία των πολιτών και αγωνιστικά αλλά και αστικά, ως βασικό μέσο μετακίνησης.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...