18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Η κρητική γη υποδέχτηκε τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε στο Σελί Ρεθύμνου ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Mετά την νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στη σορό του σπουδαστή, ο ιατροδικαστής Θ. Βουγιουκλάκης, εκτίμησε ότι «το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας».

Στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης στην οικογένειά του, πολίτες πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί. Ανάλογη συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος.

To χωριό πλημμύρισε κόσμο από νωρίς. Περίμεναν όλοι να αποχαιρετίσουν το παιδί, που είχε τραγικό και άδοξο τέλος.

Νέοι, κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες είπαν αντίο στον σπουδαστή, που αγνοείτο 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός στα λασπόνερα 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε στα Γιάννενα. Άλλοι πάλι βαρούσαν “μπαλωθιές” μην έχοντας καταλάβει τίποτα από ότι συνέβη στον Βαγγέλη.

Εκεί, και συμφοιτητές του 20χρονου. Πλέον, αφού δε μπόρεσαν να αποτρέψουν τη βιαιότητα που βίωνε καθημερινά, τώρα τον θρηνούν. Και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ήταν εκεί, βουλευτές. Στεφάνι έστειλε και ο Υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Στους Αρμένους, το χωριό όπου διαμένει η οικογένεια Γιακουμάκη όλα είναι κλειστά. Συμμετέχουν στην Ημέρα πένθους που κήρυξε  η Τοπική Κοινότητα Αρμένων:

 “Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=TyqMvvwyqNw”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zE2G4qKlmwQ”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yyml-WcevHY”]

Θανατηφόρο το τραύμα στον δεξί καρπό

 Το σύνολο των ευρημάτων συνηγορούν υπέρ της εκδοχής της αυτοχειρίας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο ιατροδικαστή Θ. Βουγιουκλάκη που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο σώμα του 20χρονου σπουδαστή. Αιτία θανάτου του 20χρονου φαίνεται ότι είναι το τραύμα από μαχαίρι στον δεξί του καρπό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε «μία προθανάτια κάκωση (τομή από μαχαίρι) στον δεξιό καρπό. Πλην αυτής, δεν βρέθηκε άλλη προθανάτια κάκωση, ενώ όλες οι άλλες είναι μεταθανάτιες και συγκεκριμένα στο πρόσωπο και τον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα».

Όσον αφορά τον χρόνο του θανάτου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, συμβαδίζει με τον χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Συγκεκριμένα, κατά τη νεκροτομία βρέθηκε και περιεχόμενο στομάχου, δηλαδή ο Βαγγέλης δεν είχε χωνέψει καν το φαγητό που είχε φάει λίγο πριν εξαφανιστεί.

Θα ανοίξουν τα στόματα; Τι προβλέπει ο νόμος

"google ad"

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη επήλθε από αυτοχειρία. Το δεδομένο αυτό, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δημιουργεί, δικαστικά, ένα σοβαρό κώλυμα ως προς την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για τον θάνατο του νεαρού σπουδαστή.

Και αυτό γιατί, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί με ατράνταχτα στοιχεία ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο. ( άρθρο 301 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας )

Αυτό πρακτικά είναι πολύ δύσκολο καθώς, για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα θα πρέπει να έχει προηγηθεί φραστική επικοινωνία με το θύμα. Ακόμη κι αν καταδικαστεί κάποιος γι’ αυτό, προβλέπονται ποινές «χάδι» για τους υπαιτίους με εξαγοράσιμη φυλάκιση από δέκα ημερών ως πέντε ετών! Μάλιστα, η νομοθεσία δεν έχει προβλέψει καν την πιθανότητα να έχουν προηγηθεί σωματικές βλάβες, καθώς θα πρέπει να αποδειχθεί ότι αυτές οδήγησαν το θύμα κατευθείαν στην αυτοκτονία.

Ωστόσο, ή έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

 Ήθελε να πεθάνει

Όπως προκύπτει από το πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης περπάτησε μέσα στα νερά ώσπου να φτάσει στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Το άτυχο παλικάρι ήταν αποφασισμένο να βάλει τέλος στη ζωή του και το κατάφερε με μια μαχαιριά, από τον σουγιά με τη χοντρή ξύλινη λαβή που χρησιμοποιείται για την εκδορά ζώων. Το μαχαίρι, που είχε πάντα μαζί του, βρέθηκε δίπλα του και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του.

Ο Βαγγέλης, που ήταν αριστερόχειρας, έκοψε τις φλέβες στον δεξιό καρπό του χωρίς να προηγηθούν δοκιμαστικά τραύματα, όπως συνηθίζουν οι αυτόχειρες, πράγμα που επιβεβαιώνει τη μοιραία απόφασή του. Ξεψύχησε από το αιμορραγικό σοκ λίγα λεπτά αργότερα… Άλλα προθανάτια τραύματα που θα έδειχναν ότι είχε δεχθεί επίθεση, δεν εντοπίστηκαν. Μόνο μεταθανάτια τραύματα βρήκε ο ιατροδικαστής, που προέρχονταν από δαγκωματιές σκύλων και πουλιών.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή των Ιωαννίνων, το σημείο όπου είχε πέσει πλημμύρισε από νερά και λάσπες με αποτέλεσμα να καλυφθεί εντελώς η σορός και να μην μπορέσουν να την εντοπίσουν τα εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκλεισε το εμετικό site που πόσταρε τα υβριστικά σχόλια για τον Γιακουμάκη

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντοπίσει τους διαχειριστές του μπλογκ που αμαύρωσε με υβριστικά σχόλια τη μνήμη του νεκρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει «μπλοκάρει» τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών του μπλογκ τους οποίους έχει εντοπίσει. Πρόκειται για 3-4 άτομα, ίσως και παραπάνω με έδρα την Αθήνα.

Πλέον η υπηρεσία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για άρση του απορρήτου και αναμένει από το εξωτερικό τα ηλεκτρονικά ίχνη για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες. Έχει «κατεβάσει » ήδη την ιστοσελίδα.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία, άσκησε ποινική δίωξη «κατ’ αγνώστων δραστών» με τις κατηγορίες για ρατσισμό και ρητορική μίσους που προβλέπονται από τον νέο αντιρατσιστικό νόμο. Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπαγγέλτως και η κατηγορία, ως πλημμέλημα, επισύρει 2-3 χρόνια φυλάκισης.

bankwars.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ