21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου για το 2015 στο Λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων

Ημερομηνία:

Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε χθες το κρουαζιερόπλοιο Hamburgτης εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων PlantoursCruises. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 329 επιβάτες και 167 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από την Κατάνια της Σικελίας και θα αναχωρήσει στις 18:00 με προορισμό την Ρόδο.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο συνήθως φιλοξενεί θεματικές κρουαζιέρες που απευθύνεται σε ειδικό κοινό κυρίως επιστήμονες, επιχειρηματίες και γενικά σε επιβάτες υψηλής οικονομικής κατάστασης οι οποίοι το προτιμούν κυρίως για τους προορισμούς που επισκέπτεται και για τις θεματικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται κατά την διάρκεια των περιηγήσεων. Λόγω του μικρού του μεγέθους το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μπορεί να επισκεφθεί παραθαλάσσιους προορισμούς χωρίς μεγάλες λιμενικές υποδομές, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα προτιμητέο από το ειδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για την κατηγορία του και είναι προσφάτως ανακαινισμένο.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. ΚώσταςΜπροκαλάκης με την ευκαιρία του πρώτου κατάπλου κρουαζιερόπλοιου για το 2015 στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της τουριστικής περιόδου. Σε μία δύσκολη σεζόν για την κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το Λιμάνι της Σούδας και ο προορισμός των Χανίων φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη βελτιώνοντας σημαντικά τα μεγέθη τους σε σχέση με το 2014, καθώς μέχρι σήμερα είναι προγραμματισμένες 70 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων με περίπου 90.000 επιβάτες. Αυτό δεν έχει γίνει τυχαία και είναι το άμεσο αποτέλεσμα της εφαρμογής της στρατηγικής μαςμε την ανάπτυξη των απευθείας σχέσεων και επαφών μας με τις διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας και της εξωστρέφειάς μας εν γένει με την συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις της βιομηχανίας της κρουαζιέρας.

Το πιο ουσιαστικό όμως στην δύσκοληεποχή που διανύουμε σαν χώρα είναι τα άμεσα οφέλη που προσφέρει η κρουαζιέρα στην τοπική μας κοινωνία μέσω της τουριστικής δαπάνης των επιβατών ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής των Χανίων. Καλωσορίζουμε λοιπόν το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες του και ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...