22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Η κυβέρνηση προχωρά με τον περιορισμό στο δικαίωμα στη διαδήλωση και στην πορεία

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή «συνολικά εμπεδώνεται ένα αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, κάτι που είχαμε δεσμευθεί, και ο σχεδιασμός μας υλοποιείται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”, δεν θα είναι η μόνη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Θα ακολουθήσουν και άλλες, ίσως και την Παρασκευή, για το θέμα του νομοσχεδίου που ετοιμάστηκε για τις συναθροίσεις, τις παρελάσεις και τις πορείες. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή (αφού περάσει πρώτα από τη δημόσια διαβούλευση) σε 15 ημέρες και – όπως λέει ο υπουργός – με το νομοσχέδιο αυτό «για πρώτη φορά ρυθμίζεται το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».

Χαρακτηριστικά είναι και άλλη δήλωση που έκανε για το ζήτημα αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Οι δρόμοι θα πάψουν να είναι κλειστοί ασυλλόγιστα, απροειδοποίητα και μοιρολατρικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενα θέμα ωστόσο που θα προκαλέσει μεγάλη δημόσια συζήτηση και πιθανότατα θα ανοίξει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με την αντιπολίτευση.

TO BHMA

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...