12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν καθαρίστρια

Ημερομηνία:

Η δημοσιογράφος Γιάννα Κούκα, με αφορμή τη χυδαία επίθεση του Τομεάρχη Ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας στην πρώην ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνική αγωνίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα έγραψε τα εξής:

Να μιλήσουμε λίγο για την Κωνσταντίνα Κούνεβα; Να μιλήσουμε.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν καθαρίστρια. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν συνδικαλίστρια.

Εργαζόταν στην ΟΙΚΟΜΕΤ, εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών- Πειραιώς.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους κάτι που δεν άρεσε.

Δεχόταν απειλές για τη ζωή της κι είχε ζητήσει επανειλημμένως αλλαγή βάρδιας καθώς δούλευε νυχτερινή όπως και μετακίνηση της σε άλλο πόστο κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τον Δεκέμβρη του 2008 δέχθηκε επίθεση. Δυο άγνωστοι την πλησίασαν τα μεσάνυχτα καθώς επέστρεφε σπίτι της.

Την περιέλουσαν με βιτριόλι. Την υποχρέωσαν να το καταπιεί. Της προκάλεσαν απώλεια της όρασης από το ένα μάτι.

Της προκάλεσαν βλαβες σε εσωτερικά όργανα. Μπήκε στο χειρουργείο πολλές φορές.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε σήμερα ακόμα μια ρατσιστική επίθεση.

Ο Κώστας Στεφανίδης, συντονιστής ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας έγραψε :

” Τώρα που η Κούνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτης, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα”.

Στα ρατσιστικά παραληρήματα πάντα θα είμαστε με τις Κούνεβες του κόσμου.

Στις φωτογραφίες η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Πριν και μετά τις επιθέσεις.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ