14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η ΛΑ.ΣΥ. Δήμου Χανίων ζητά την έκδοση ψηφίσματος για το παγκρήτιο συλλαλητήριο υγειονομικών στα Χανιά

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Βουρλάκης και Μπάμπης Λουτσέτης ζητούν την ωισαγωγή ως κατεπείγον θέματος στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. σχεδίου ψηφίσματος.

Αναφέρουν σχετικά:

Κε πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, σε συνέχεια της μεγάλης παγκρήτιας κινητοποίησης των υγειονομικών στο Ηράκλειο στις 22 Φεβρουαρίου, τα υγειονομικά σωματεία της πόλης μας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα υγειονομικά σωματεία και φορείς της πόλης καλούν σε παγκρήτιο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας απέναντι στις χρόνιες προσπάθειες διάλυσής του.

Ο αγώνας τους οφείλει να είναι αγώνας όλου του Χανιώτικου Λαού, και θεωρούμε ότι σε μια τέτοια κινητοποίηση δεν μπορεί να λείπει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης στην οποία διοργανώνεται.

Παρακαλούμε λοιπόν, όπως εισάγετε ως κατεπείγον θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ., το επισυναπτόμενο κείμενο – ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης και των αιτημάτων των υγειονομικών της πόλης μας.

Το σχέδιο ψηφίσματος:

Πρόταση Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χανίων για την συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 8/3

Μετά τη μαζική παγκρήτια κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο για την υπεράσπιση του δικαιώματος σε δωρεάν υγεία, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ διοργανώνουν νέο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στα Χανιά την Πέμπτη 9 Μάρτη στις 17:00 στην Δημοτική Αγορά για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας

Διοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι οΣύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΧ, ηΈνωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων και ο Σύλλογος εργαζομένων του ΘΧΨ, και με την στήριξη όλωντων υπόλοιπων σωματείων υγειονομικών της Κρήτης, καθώς και του Εργατικού Κέντρου Χανίων και δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων του Νομού μας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στηρίζει το Παγκρήτιο συλλαλητήριο και τα αιτήματα των υγειονομικών και καλούμε τον Χανιώτικο Λαό να δώσει μαζικά το παρών στο συλλαλητήριοτην Πέμπτη 9 Μάρτη στις 17:00 στην Δημοτική Αγορά, νακάνει δική του υπόθεση την απαίτηση για αποκλειστικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του.

 

Υιοθετούμε τα αιτήματά τους και διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς:

 

"google ad"

  • Άμεση στελέχωση του ΓΝΧ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει το ρόλο της και να αποσυμφορήσει το ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ Ίδρυμα
  • Μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ – Όχι στην μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ
  • Καμία κατάργηση – συγχώνευση κλινικής, τμήματος
  • Ένταξη και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στον χώρο της Υγείας
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους τους πολίτες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...