15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η μάστιγα των ανεύθυνων χρηστών που διασπείρουν ψέμματα δίχως συνέπειες για τον κορωνοϊό στο facebook

Ημερομηνία:

Είναι αυτή άλλη μία μάστιγα της εποχής μας.

Το γεγονός πως ο κάθε χρήστης του facebook είναι ουσιαστικά ένα μέσο ενημέρωσης το οποίο μπορεί να γράφει ότι θέλει δίχως να λογοδοτεί πουθενά και δίχως να έχει καμία συνέπεια για αυτά που γράφει και αναρτά.

Αυτή η ασυδοσία, η δύναμη της ανευθυνότητας, το θράσος που αιτιολογείται και νομιμοποιείται από τον αριθμό των “likes” που μέσα στην κριση του κορωνοϊού γίνεται επικίνδυνη με ανθρώπους που προσπαθούν να τονώσουν τη χαμηλή αυτοεκτίμησή τους δημοσιεύοντας “ειδήσεις” δίχως τεκμηρίωση, ακολουθώντας τις πιο κίτρινες τακτικές του πιο κίτρινου τύπου, μόνο και μόνο για να ανεβάσουν τον αριθμό των likes τους.

Δεν είναι ένας ή δύο, είναι πολλοί. Είναι απολύτως ανεύθυνοι και γνωρίζουν ότι ουδείς μπορεί να τους αγγίξει. Νοιώθουν ισχυροί εκ της απουσίας σχετικού νομοθετικού πλαισίου που να ορίζει τις πιθανές συνέπειες που θα έπρεπε να έχουν για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δηλώνουν “χρήστες” και όταν τους επισημαίνεις ότι αυτά που αναφέρουν είναι “ψευδή”, ουρλιάζουν ότι είναι η “ελευθερία έκφρασής” τους.

Τέτοιο το θράσος τους! Να ονομάζουν την ασυδοσία, “δικαίωμα”, και “ελευθερία έκφρασης”.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...