26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Η μελέτη για μεγάλα φωτοβολταικά και ηλιοθερμικά στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Η Β΄ φάση της μελέτης «Έρευνα χωροθέτησης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων Φ/Β και Ηλιοθερμικών ισχύος στη Περιφέρεια Κρήτης» παρουσιάστηκε χθες σε ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια από τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Θεοχάρη Τσούτσο και τους συνεργάτες του, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Πρόκειται για το ερευνητικό αποτέλεσμα της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν επιστημονικά οι χωροταξικές και περιβαλλοντικές δυνατότητες της Κρήτης για τη βιώσιμη εγκατάσταση μεγάλων μονάδων φωτοβολταϊκών, ηλιοθερμικών ισχύος και μεγάλων αντλησιοταμιευτικών που συμπληρώνει την αντίστοιχη μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ίδια ομάδα για τα αιολικά πάρκα στο νησί.

Για την μελέτη των αιολικών πάρκων, και για τις προυποθέσεις υπο τις οποίες η Κρήτη μπορεί να γίνει ενεργειακά αυτάρκης, ο καθηγητής κ.Τσούτσος είχε μιλήσει στο Flashnews.gr,

Η ερευνητική εργασία στο σύνολό της, τίθεται τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια Κρήτης. Συγκεκριμένα θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr όπου η σχετική διαβούλευση θα έχει διάρκεια ένα μήνα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να ληφθεί υπόψιν μέσω της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου που είναι σε εξέλιξη.

Στόχος, η έρευνα αυτή μαζί με τον ενεργειακό σχεδιασμό, να αποτελέσουν ένα ασφαλή οδικό χάρτη για την αξιοποίηση του αιολικού και του ηλιακού δυναμικού της Κρήτης προς όφελος της κοινωνίας, καθώς και της διασφάλισης της απαιτούμενης ενέργειας για την ανάπτυξή της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...